ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTE BAŞKA BAHARA KALDI

2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vaad edilen 3. Üniversite bir kez daha meclis gündemine gelirken, yine sonuç çıkmadı.

ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTE BAŞKA BAHARA KALDI
15 Mart 2017 Çarşamba 14:27

Eskişehir’in yıllardır gündeminde olan ama bugüne kadar hayata geçirilmeyen ‘3’üncü Üniversite’ ile ilgili Meclis Genel kurulundaki ilk ve tek görüşme dün gerçekleşti. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in Eskişehir’e “Ekonomi ve Yüksek Teknoloji Üniversitesi” kurulması yönündeki kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşüldü ve Adalet ve Kalkınma Partisi oylarıyla reddedildi.
“Müjdeyi hep birlikte verecektik”
Çakırözer oylama sonrasında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:  “Kurulmasını istediğimiz Ekonomi ve Yüksek Teknoloji Üniversitesi bünyesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Teknoloji Merkezi kurulması öngörülüyordu. Eskişehirimiz 3 Üniversiteyi kaldırabilecek öğrenci potansiyeline sahip. Bunu herkes kabul ediyor. İktidar partisi kendi istediği diğer üniversitelerin kurulmasını rahatlıkla sağlayabiliyor ama Eskişehirimize aynı imkan bir türlü tanınmıyor.. Eğer bu teklif Meclis’ten geçmiş olsaydı, Eskişehirimize büyük bir müjdeyi hep birlikte verecektik. Maalesef iktidar partisi destek vermedi. Tarihi bir fırsatı kaçırdık. Bugüne kadar verilen sözlerin samimiyetini artık Eskişerlilerimizin takdirine bırakıyorum” 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.