TAMBOVA'DAN CHP'Lİ ADAR'A SERT TEPKİ!

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar’ın yaptığı basın açıklamasına karşı yazılı açıklamalarda bulundu.

TAMBOVA'DAN CHP'Lİ ADAR'A SERT TEPKİ!
02 Nisan 2019 Salı 15:30

DSP’den belediye başkanlığını kazanan Haydar Çorum’a ‘CHP’ye geri dön çağrısında bulunan Abdülkadir Adar’a DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova’dan yanıt gecikmedi. Tambova yaptığı yazılı açıklamada ‘Siz bu insanları önce aday gösterip sonra vazgeçtik diyerek bir kenara ittiniz, hangi yüzle böyle bir davette bulunabiliyorsunuz’ dedi.

Dilara Tambova yaptığı yazılı açıklamada şunlara değindi, "Değerli basın mensupları; Seçimleri geride bırakalı henüz iki gün olmamışken, Eskişehir'de kazandığımız tek belediyemiz olan MihalıççıkBelediye Başkan'ımıza, CHP il başkanı tarafından yapılan 'yuvaya dön' çağrısı tek kelimeyle ahlak dışı ve siyasi etikten tamamen uzak bir çağrıdır. Belediye Başkan'ımız Sn Haydar Çorum henüz mazbatasını bile almamışken, yangından mal kaçırırcasına ve fütursuzca yapılan bu teklif, aslında üstü kapalı bir baskı unsuru da içermektedir. Daha dün, CHP'den partimize gelen bir kaç belediye başkan adayı için kıyamet koparan ve partimizi linç etmeyi geleneksel hale getiren bu zihniyet, hangi ruh ve yüz haliyle böylesi bir davette bulunabiliyor kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Son 15 yılda ülkemizdeki siyasetin yozlaşmasına sebep olan, bu; herşey benim olsun zihniyeti, hem iktidar hem de Ana muhalefet partisinin artık olağan siyaset yapma tarzı haline gelmiştir. Siz bu insanları, önce aday gösterip, sonra vazgeçtik deyip bir kenara itin, sonra DSP'de seçilmiş hazır belediye Başkan'ına sahip çıkmaya çalışın. Bu, hangi sosyal demokrat doktrinde yazıyor. Size ait olmayan bir şeye elinizi uzatmak ahlaken de çok ayıplı bir durumdur. Bu talihsiz açıklamayı yapan, CHP il başkanını şiddetle kınıyorum. Siyasi tecrübesine ve konumuna hiç yakışmayan bu açıklamayla, siyasetin yozlaşmışlığına bir katkı daha sağladığını da siyasi tarihimiz yazacaktır. Bunların gerçek yüzünü çok iyi bilen bir siyasetçi olarak beni bile hayrete düşürdüklerini itiraf etmekle birlikte, bu davranışları CHP ile ilgili tespitlerimde ne kadar haklı olduğumun bir da ispatıdır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emre Ergamalıoğlu - 5 yıl önce
CHP Eskişehir İl başkanını esefle kınıyor ve terbiyeye davet ediyorum..
Avatar
Bilal - 5 yıl önce
Aldığınız oy kadar konuşun.Kendin ve ailenden başka oy veren olmamış galiba sülalesinde vermediği belli