Sürpriz yok: AK Parti’nin adayı Burhan Sakallı

İki dönem Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan Burhan Sakallı, AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Sürpriz yok: AK Parti’nin adayı Burhan Sakallı
27 Kasım 2018 Salı 12:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Burhan Sakallı olduğunu açıkladı.  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda aralarında Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 21 ilin belediye başkan adayını kamuoyuyla paylaştı.

-Törenle karşılanacak-

AK Parti, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı arayışlarını Burhan Sakallı ile noktaladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında Sakallı’nın ismini açıklanması ardından Eskişehir AK Parti İl Teşkilatı’nda heyecan tavan yaptı. Burhan Sakallı saat 16.00’da Organize kavşağında partililer tarafından karşılanacak. 

-İsimleri Sakallı belirleyecek-

Burhan Sakallı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklanmasının ardından gözler Odunpazarı ve Tepebaşı belediye başkan adaylarına çevrildi. İlçe adaylarının da Sakallı tarafından belirleneceği konuşuluyor. Sakallı’nın Tepebaşı’nda Hasan Tuç,  Odunpazarı’nda ise Volkan Doğan ile seçime girmesi bekleniyor.   

Burhan Sakallı kimdir?

1962 yılında Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı Dinek Köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini bitirdikten sonra Eskişehir Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde lise öğrenimini tamamladı.1984 yılında Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1985 yılında Atatürk Barajı derivasyon tünelleri uygulama projesinde, 1987’de Sır Barajı betonarme gergi uygulamasında çalıştı. 1988’den itibaren Gaziantep, Adana, Mersin, Konya ‘da çeşitli özel öğretim kurumlarında kurucu, yönetici, işletmeci ve öğretmen olarak çalıştı. Birçok sivil toplum kuruluşunda danışman olarak da çalıştı.Yazı, deneme ve makaleleri, Yeni Yüzyıl, Yeni Şafak, Hakimiyet ve 2 Eylül gibi gazetelerde; Hece, Kırağı, Jurnal, Martı, Mavi gibi dergilerde; 40 ikindi.com, enine boyuna.net gibi Internet portallarında yayımlandı. 2004-2014 yılları arasında AK Parti'den Odunpazarı Belediye Başkanlığı yaptı. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine de seçilen Burhan Sakallı evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan - 5 yıl önce
Tepebaşında Dündar Ünlü’yü görmek isteriz Hasan Tuç hiç sempatik değil