SURİYE SINIRINDA AÇIKLAMALARDA BULUNAN EMİNE NUR GÜNAY “TÜRKİYE OYUN KURUCU OLUYOR"

Zeytin Dalı Harekatını sınırda inceleyen AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay Suriye’de yaşanan savaş ile alakalı daha büyük resme bakılması gerektiğini belirterek ‘’Burada taşeron örgüt diyorsak bunun bir de ana müteahhit ve işvereni var. Burada çok açık şekilde işveren İsrail, ana müteahhit ABD taşeron ise PKK/PYD/YPG/SDG terör örgütleridir” dedi.

SURİYE SINIRINDA AÇIKLAMALARDA BULUNAN EMİNE NUR GÜNAY “TÜRKİYE OYUN KURUCU OLUYOR"
23 Şubat 2018 Cuma 13:32

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idare edildiği Hatay’a ziyarette bulundu. Hatay Havaalanı’na inişinin ardından ilk olarak Hatay Devlet Hastanesi’nde Zeytin Halı Harekatı’nda yaralanan askerlerimizi ve Suriye tarafından yapılan saldırılarda yaralanan sivil vatandaşlarımızı ziyaret eden Günay, Hatay İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz ve hastane yetkililerinden yaralıların durumu ile ilgili bilgi aldı. Sağlık çalışanları ile sohbet eden Günay, ‘’Burada devletimiz tüm imkanları ile halkımızın, askerlerimizin hizmetinde. Bugünlerde en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik duygusuna fazlasıyla sahip olduğumuzu görmek beni mutlu etti. Sağlık çalışanlarımız çok kutsal bir görevi yerine getiriyorlar. Unutmayın bugünleri tarih yazacak.’’ şeklinde açıklamada bulundu.

SINIRDAN CANLI YAYINA KATILDI

Prof. Dr. Günay, Suriye sınırının sıfır noktasında Hatay Hassa’da A Haber canlı yayınına katıldı. Memleket Meselesi Programı’nda Zeytin Dalı Harekatı’nı değerlendiren Günay, ‘’Enerji rezervlerinin bulunduğu hiçbir ülkede siyasi ve ekonomik istikrardan söz edemezsiniz. Dış kaynaklar tarafından beslenen terör örgütleri tüm bu noktalarda istikrarsızlık yaratmakla görevlendirilmişler. Türkiye jeopolitik ve jeostratejik konumu gereği Hazar Bölgesi ve Ortadoğu’da yer alan enerji rezervlerinin asıl ihtiyaç sahibi olan batıya açılma kapısı. Bugün yaşadığımız sıkıntıların temelinde bunlar var.’’ şeklinde konuştu.

TÜRKİYE OYUN KURUCU OLUYOR

Dünyada dengelerin siyasi, ekonomik ve sosyal açıdan yeniden kurulduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Günay, ‘’Artık Türkiye tiyatro sahnesinde bir aktör değil. Oyun bozucu da değil. Oyun kurucu olmaya aday bir ülke. Türkiye’nin bölgesel güç küresel aktör oluşundan rahatsızlık duyanlar bugün vekalet savaşlarını sürdürmekte ve kendilerini temsilen PKK/PYD/YPG gibi taşeron terör örgütlerine destek vermekte.’’ dedi.

HOLLANDA’NIN ALDIĞI ERMENİ TASARISI KARARINI ELEŞTİRDİ

Hollanda Parlamentosu’nda alınan Ermeni Tasarısı kararı ile ilgili hiç şaşırmadığını belirten Prof. Dr. Günay, ‘’ Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi toplantılarına katıldığımızda çok net görüyoruz. Türkiye karşıtı örgütler bir araya gelerek orada Türkiye’ye karşı bir mücadele veriyorlar. Bunun içinde PKK’sı var FETÖ’sü var. Bunlar o devletlerin desteğini de çok net alıyorlar. O yüzden Hollanda’nın aldığı karara şaşırmamakla birlikte ileride buna benzer durumları Fransa’da belki ABD’de de görebiliriz. Çünkü ellerine ne varsa artık bunlarla Türkiye’nin üzerine geliyorlar. Ancak Türkiye’ye karşı açtıkları kartlar hep aynı, Ermenistan konusu, Ege Adaları, Güney Doğu durumu. Ama artık Türkiye eski Türkiye değil, aynı anda tüm kartlara karşılık verecek güçte, askeri, ekonomik ve siyasi anlamda. Kahraman askerlerimiz Afrin Operasyonu yaparken, Genel Kurmay Başkanımız Ege Adaları’na üzerinde uçarak bölgeyi denetliyor, halkımızın gönlü ve duaları kahraman Mehmetçiklerimizle ile birlikte iken normal hayatlarındaki sorumluluklarını yerine getiriyor. İstedikleri kadar ellerindeki tüm kartları açsınlar, işte yeni Türkiye Allahın izni ile dimdik karşılarında duruyor.” dedi.

İŞVEREN İSRAİL MÜTEAHHİT ABD TAŞERON TERÖR ÖRGÜTLERİ

Suriye’de yaşanan savaş ile alakalı daha büyük resme bakılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Günay durumu, ‘’Burada taşeron örgüt diyorsak bunun bir de ana müteahhit ve işvereni var. Burada çok açık şekilde işveren İsrail, ana müteahhit ABD taşeron ise PKK/PYD/YPG/SDG terör örgütleridir. İsrail bölgede etkinliğini artırmak için İran’ı ve Suriye’yi devreden çıkarmak istiyor. Bunun için de Suriye’yi bölerek daha yönetilebilir küçük parçalar oluşturmak ve bu parçalar ile de İran’ı baskı altında tutmak istiyor. ABD’nin işine gelen ise Türkiye üstünden geçen Musul-Kerkük-Ceyhan Boru Hattı’na alternatif üretmek. ABD Suriye’yi bölerek Irak ve Suriye petrolünü Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e çıkarmak ve petrol ticaretinde dolar kullanımının devanmını istiyor. Bunu en çok destekleyen ise tabi ki İsrail.’’ şeklinde özetledi.

LGE ÜLKELERİNE ÇAĞRIM BİRLİK OLMAK

Bölge ülkelerin kaderini kendi tayin etmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Günay, ‘’Benim bu tehditlerin ortasında bölge ülkelerine çağrım birlik olmak yönündedir. Yüzlerce yıl birlikte yaşamışız. Buradaki sorunları birlik olup kendimiz çözerek bölgemizde istikrarı hep birlikte sağlamalıyız. Bakın Türkiye’nin bu noktada sabrını tükettiler. Fırat Kalkanı Harekatı ile Türkiye hem terör örgütlerine hem de planlanmakta olan yeni düzene karşı önlemini çok net şekilde duruş aldı. Şimdi Zeytin Dalı Harekatı ile bu başka bir noktaya taşınıyor. Afrin’ in ele geçirilmesiyle, herhangi bir ülkenin Suriye’nin kuzeyinden terör koridoru oluşturarak Akdeniz’e petrol çıkarma gibi bir plan yapma şansı olmayacak. Bu noktada askerimizin özverisi ve başarısı ise bizlere güven veriyor. Allah onların yardımcısı olsun, güç kuvvet versin.’’ şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.