SÜLLÜ: ÜLKE YANGIN YERİYKEN BU ACELE NEDEN?

04 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Eskişehir’de 3 yaylanın “yayla alanı” olmaktan çıkartıldığını belirten Dr. Jale Nur Süllü “ülke yangın yeriyken acele bir şekilde alınan bu kararın arkasında yatan sebepleri Eskişehir kamuoyu merak ediyor” dedi.

SÜLLÜ: ÜLKE YANGIN YERİYKEN BU ACELE NEDEN?
12 Mart 2020 Perşembe 12:39

11 ilde toplam 14 milyon metrekarelik alanın"yayla alanı" olmaktan çıkartıldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “6831 sayılı Orman Kanunu’nun 17’nci maddesi gereğince karar verilmiştir ibaresi haricinde bir açıklama yapılmayan listede Alpu ilçesi sınırlarında Kalınağıl, Asarlık ve Küçük Alıç yayla alanı olmaktan çıkarılmıştır.” dedi.

Bölgede yaşayan halkın ve yetkililerin kararın içeriği ile ilgili bilgi sahibi olmaması sebebiyle konuyu Tarım ve Orman Bakanlığı’na verdikleri yazılı soru önergesi ile sorduklarını belirten Süllü,“kiralama ve satış yöntemi ile araziler peşkeş çekilerek hayvancılık ve tarım bitiriliyor. Yerli üreticinin elinden alınan imkânlar hatırlı firmaların hizmetine sunuluyor.Eskişehir’de yayla alanı olmaktan çıkartılan yerlerin de aynı kaderi paylaşmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.