Süllü, iktidara seslendi: “Batık yandaş şirketleri kurtarmak yerine artık çiftçiye kulak verin”

Eskişehir’de Haziran 2019’da yaşanan sel ve dolu felaketi sonrası çiftçilere verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, “Çiftçilerimizin yaraları sarılmadığı gibi, alacaklılar kapıya dayandı” dedi.

Süllü, iktidara seslendi: “Batık yandaş şirketleri kurtarmak yerine artık çiftçiye kulak verin”
08 Ekim 2019 Salı 11:09

4-16 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleşen sel ve dolu felaketleri sonrası sahadaki incelemelerinin ardından, mağduriyetlerin giderilmesi için Eskişehir Valiliği, İl Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi TARSİM ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirdikleri temasların sonuç vermeyeceğini anladıklarından, Temmuz 2019’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundukları kanun teklifi ile zarar gören alanların afet kapsamına alınmasını istediklerini hatırlatan Süllü, “Geçen süreçte yetkili kurumlar ve iktidar, çiftçilerimizin yaralarını sarmak için hiç bir adım atmadı” dedi.

ALACAKLILAR KAPIYA DAYANDI

Süllü, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Çiftçilerimiz zararlarının karşılanmasını beklerken son ödeme tarihi 31 Ağustos 2019 olan Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası borçlarını ödeyemedi. Çiftçilerimize yüklü miktarlarda ödeyemeyecekleri, borç tebligatları geliyor. Zamanında ödeme yapamadıkları için de faiz işliyor. Geçen yıla göre,  yüksek enflasyonla  % 40 artan tarım girdileri yükü altında olan, zararı karşılanmayan, geçen yılın sertifikalı tohum desteklerini daha alamayan;  vadesi gelen borçlarını ödeyemeyen çiftçimiz,  zor koşullar altında ayakta durmaya çalışıyor.  Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü Milletin Efendisidir” sözleri ile tanımladığı çiftçilerimiz, doğal afetlerin yol açtığı zararın sosyal devlet ilkesi gereğince karşılanmasını beklerken temerrüde düştü.”

İKTİDARA SESLENDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi ile yetkililerin neden sessiz kaldığını bir kez daha sorarak afetten zarar gören çiftçilerimizin üretime devam edilebilmesi için, borçlarının bir an önce ertelenmesi, faizlerin silinmesi ve borçlarının taksitlendirilerek yapılandırılması talebini yineleyen Süllü, iktidara seslendi: “Sürekli batık yandaş şirketleri kurtarmak yerine artık,  milletin efendisinin sesine kulak verin.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.