Süllü: Eşleri cezaevinde olan kadınların sorunları göz ardı ediliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon toplantısında eşi cezaevinde olan kadınların ve ailelerin birçok sorunla mücadele etmek zorunda bırakıldığını söyledi.

Süllü: Eşleri cezaevinde olan kadınların sorunları göz ardı ediliyor
16 Kasım 2018 Cuma 10:06

Dr. Jale Nur Süllü, cezaevlerinde olan kadınların sorunlarının çözülmesi ve şartlarının iyileştirilmesinin yanında eşi cezaevinde olan kadının da birçok sorun ile yüzleştiğini belirterek kadının ağır koşullar altında eşine ve ailesine bakmak zorunda kaldığının altını çizdi.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Süllü konuşmasına şöyle devam etti “Eşi cezaevinde olan kadın ve çocukları, duygusal sorunlar, ekonomik zorluklar, toplumsal baskılar ve sorunlara ek olarak, mahkûm ailesi olarak ekonomik açıdan dezavantajlı duruma düşmekte. Eşi cezaevine giren kadın süreci ailesinin ya da kocasının ailesi yanında zorluklar içinde yaşamakta. Bu açıdan bakıldığında cezaevinde olan kadınların yaşadığı zorlukların çözümü düşünülürken göz ardı edilen mahkûm eşi ve çocukları ile ilgili de çözüm süreçleri planlanmalı” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.