SÜLLÜ: ESKİŞEHİRLİ ÇİFTÇİLERİMİZ, ÜVEY EVLAT MI?

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı” kapsamında başlattığı tohum hibe desteğinin verileceği iller arasında yer almayan Eskişehirli çiftçilerin sesi oldu ve Bakan Pakdemirli’ye sordu: “Borç yükü altında üretime devam etmeye çalışan Eskişehirli çiftçimize neden üvey evlat muamelesi yapılıyor?”

SÜLLÜ: ESKİŞEHİRLİ ÇİFTÇİLERİMİZ, ÜVEY EVLAT MI?
09 Nisan 2020 Perşembe 12:56

“ Covid-19 küresel salgını ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde, Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı’nı başlatan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sağladığı %75 tohum hibe desteği, birçok sorunla karşı karşıya olan tarımsal üretim alanına anlamlı bir katkı olmuştur. ”  diyen CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, bu program kapsamında gerçekleştirilecek tohum hibe desteğinin 21 il ile sınırlandırılmasının, bu iller dışında üretim yapan çiftçide hüsran yarattığını belirtti.

“Eskişehir gibi 21 ilin dışında kalan şehirlerimizdeki çiftçilerimizin üvey evlat muamelesi görmesi, üretmek için varını yoğunu harcayan üreticimizi derinden yaralamıştır. Elektrik, su, mazot giderleri, artan vergilerle borçlarını ödeyemediği için hacizlerle boğuşan çiftçilerimiz arasında ayrım yapılması, birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın en fazla olduğu bu günlerde, hepimizi üzmüştür. “ diyen Süllü, “Normal şartlarda sertifikalı tohum desteği gibi destekleri gecikmeli ve enflasyonun çok altında rakamlarla alan Eskişehirli çiftçilerimizin, hibe desteği dışında kalmasının sebebini bakanlık bizlere açıklamalıdır ” diyerek Tarım ve Orman Bakanlığı’na soru önergesi verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.