Süllü, Eskişehir’in sağlık yatırımlarını Meclis’e taşıdı

CHP Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Plan Bütçe Komisyonu Sağlık Bakanlığı 2019 Bütçe Görüşmelerinde yaptığı konuşmada Bakanlığın insanların sağlıklarını korumayı ön planda tutmak yerine, hasta olduktan sonra tedavi etmeye yönelik bütçe anlayışını eleştirerek Eskişehir’in sağlık yatırımları ve hastaneleri ile ilgili sorularını bakana yöneltti.

Süllü, Eskişehir’in sağlık yatırımlarını Meclis’e taşıdı
15 Kasım 2018 Perşembe 13:52

CHP’li Süllü, Bakana “Gıda sağlığı, çevre sağlığı tehditleri ve ülkemizdeki olumsuz koşullardan kaygılı insanların koruyamadığınız sağlığını devasa şehir hastanelerinde birilerinin zenginliğine zenginlik katarak mı tedavi edeceksiniz mi diye” sordu?

-Acil hasta sayısında artış var-

 Eskişehirlilerin, Şehir Hastanesini erişim uzaklığı nedeni ile “Şehir Dışı Hastanesi” olarak adlandırdıklarını,  acil gidişlerde taksi parasının 70-80 TL gibi rakamlarla çok pahalı olduğunu belirten Süllü, Eskişehir Devlet Hastanesi’nin kapanmasının ardından Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde gece acil sayısı ve yatışlarda yüzde 50 artışın olduğunu belirtti.

-Personelden şikayet var-

Süllü, Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde personel ve hastaların yoğunluktan şikâyetçi olduğunu, Şehir Hastanesine alınan hemşire ve doktorlarla sayıdaki azalmanın sorun yarattığını söyleyerek, “Devlet Hastanesi’nden 270 güvenlik görevlisi ve personel Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gönderilmiş bu personellerin çalışma sistemi nasıl olacak?” diye sordu.

-Devlet Hastanelerinin durumu ne olacak?-

Süllü, açıklanmayan mevcut diğer hastanelerin durumunun ne olacağı konusunda bilgilenmek istediğini belirterek, “Şehrin çeşitli yerlerindeki ve vatandaşın erişmekte hiçbir zorluk çekmediği toplam 1854 yatak kapasiteli diğer devlet hastanelerinin durumu ne olacak? Diğer hastaneler devre dışı bırakılarak vatandaş toplam 1081 yataklı olduğu açıklanan Şehir Hastanelerine yönlendirilirse yatak kapasitesi düşmüş mü olacaktır?” dedi.

-Verilen hasta garantisi nedir?

Hastanede farklı hizmetlerin ayrı yüklenicilerde olmasının işleri aksattığını söyleyerek, şu soruları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yöneltti: “Hastane için kaç lira kira ödenecek? Elektrik, su, doğalgaz paralarını bakanlık karşılayacak mı?  Verilen hasta garantisi nedir? Doktorlara yılbaşına kadar eskisi gibi devlet güvencesinde olacakları söylendi mi? Eğer öyleyse sonrasında doktorların durumu ne olacak? Sağlık personeline döner sermaye uygulaması nasıl olacak? Boşaltılan eski Devlet Hastanesi binası ne olacak?  Arazisinin Şehir Hastanesini yapan firmaya verildiği söylentileri doğru mu?”  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.