“Sözcü Gazetesi ve yazarlarıyla dayanışma içindeyiz”

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü Sözcü Gazetesi Ankara bürosunu ziyaret ederek, FETÖ suçlamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gazetenin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk ve yazar Emin Çölaşan ile dayanışma gösterdi.

“Sözcü Gazetesi ve yazarlarıyla dayanışma içindeyiz”
15 Aralık 2018 Cumartesi 12:38

Ziyaret sırasında konuşan Çakırözer ve Süllü, “Cumhuriyetin ve Atatürkçülüğün yılmaz savunucusu Sözcü Gazetesi ve namuslu gazeteciler Necati Doğru, Emin Çölaşan’ı FETÖ ile suçlamak akla, mantığa, hukuka sığmaz. Sözcü ve yazarları haksız, hukuksuz iftiralarla susturulamaz.Haber alma hakkımızı, basın özgürlüğümüzü ve demokrasimizi gaspeden yeni kumpas davalarına karşı Sözcü Gazetesi ve yazarlarıyla tam dayanışma içindeyiz” dedi.

DESTEK ZİYARETİ

CHP’li milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü FETÖ suçlamaları nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan Sözcü Gazetesi çalışan ve yazarları Necati Doğru, Emin Çölaşan, Yücel Arı, Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz’a destek ziyaretinde bulundu. Gazetenin Ankara bürosunu ziyaret eden Çakırözer ve Süllü, gazete çalışanları ve yazarları ile dayanışma gösterdi.

SÖZCÜ HAKSIZ, HUKUKSUZ İFTİRALAR İLE SUSTURULAMAZ

Sözcü Gazetesi yazar ve çalışanlarının hayatının FETÖ’yle mücadele ile geçtiğini belirten Çakırözer, “Bu ülkenin namuslu gazetecilerini FETÖ'cü diye suçlamak Türkiye için bir utançtır! Hayatı FETÖ ile mücadele ederek geçen gazetecilere attığınız çamur asla bulaşmaz. Haksız, hukuksuz iftiralarla Sözcü Gazetesini susturamazsınız. Haber alma hakkımızı, basın özgürlüğümüzü ve demokrasimizi gaspeden yeni kumpas davalarına karşı sözcü gazetesi ve yazarlarıyla tam dayanışma içindeyiz” dedi.

ASLA KABUL EDİLEMEZ

Sözcü Gazetesi’ne yönelik FETÖ suçlamalarının asla kabul edilemeyeceğini belirten CHP’li Süllü ise, “Yıllarını terör örgütleri ve tarikatlara karşı mücadeleye harcamış Cumhuriyet sevdalısı isimlerin suçlanması asla kabul edilemez. Ülkemizde basın özgürlüğünden korkanlar böyle zavallı komplolar ile özgür basını yıldırmak istiyor. Sözcü Gazetesi’nden sesleniyoruz bu zülüm karşısında yılmayacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.