SOSYAL BELEDİYECİLERİN ‘SİYASİ KOZU’NUN KAYNAĞI

Soner Uçak yazdı...

SOSYAL BELEDİYECİLERİN ‘SİYASİ KOZU’NUN KAYNAĞI
09 Ocak 2018 Salı 16:23

Ülke genelinde 16 yıllık hükmetme yetkisini elinde bulunduran AK Parti’nin Eskişehir’e baktığı zaman biraz daha kontrolü elinden kaçırması gayet doğal.

İnsandaki hırs, ego zaman zaman kurumlara da yerleşiyor.

Akıldan önce duygu, mantıktan önce hissiyatın ağır bastığı bizim gibi ülkelerde bu hırsı anlamlandıracak pek çok tanımınız olabiliyor.

Ülkeye hükümet etmedeki maharet, neden Eskişehir gibi bir kentte söz sahibi olamıyor?

Kontrolün kaçtığı nokta burası.

İktidar cephesinde vuku bulan bu kontrolsüzlük ülke genelinde sosyal belediyecilik açısından nam salmayı başarmış Büyükerşen, Kurt, ve Ataç üçlüsünün siyasi olarak yenileyen yegane öğe olarak karşımıza çıkıyor.

Ülke genelindeki büyük proje iştahı Eskişehir’de bir tiyatro salonunda, bir konser etkinliğinde, bir eğitim faaliyetinde perhiz konusu olabiliyor.

Şehrin dokusunu bozmamak gibi bir diyet ve bu diyetten memnun kentliler söz konusu olunca “Biz bunu yaptık, biz şunu yaptık veya biz bunu yapacağız, biz şunu yapacağız” gibi sözler Eskişehir sokaklarından kendisine çok fazla alıcı bulamıyor.

Üstüne üstlük “Eskişehir gibi kalalım” dan öte hedef, gaye, amaçları olmayan kentlilere belediyeler tarafından sunulan projelerin AK Parti temsilcileri tarafından eleştirilmesi düne bakarak, bugünü anlamaya veya ülkeye bakarak, şehri değerlendirmeyi başaran Eskişehirliler tarafından perhiz ile turşu arasındaki ilişkiden öteye geçemiyor.

Bu nedenle zannediyorum belediyelerin AK Parti tarafından engellendiği retoriği kendisine her zaman alıcı bulacak. Belediyelerin “Nasıl yaparız?” mücadelesi ciddi bir koz olarak 3 belediye başkanının elinde kalacak.

Belediyelerin nasıl yaparız mücadelesi yanı sıra bir de termik santral gibi şehrin yüzde 90’ının karşı olduğu bir ürün AK Parti tarafından sunulunca, AK Parti çok fazla kar hesabı yapamıyor haliyle.

Dostlar alışverişte görsün edasıyla yapılan gizli toplantılardan, tüy dökücü kremden de umduğunu bulamayan AK Parti’nin zannediyorum Büyükerşen, Kurt ve Ataç’a ‘Nasıl yaparız’dan çok daha fazla katkı sunacak “Nasıl yaptırmayız” gibi haklı bir zafer arenası sunduğunun henüz farkına varamadı.

İzleyip, göreceğiz AK Parti 3 belediye başkanını fazlasıyla aşan yaptırmayız cephesine rağmen inadından vazgeçecek mi?

Yoksa “nasıl yaptırmayız” cephesini CHP’ye daha fazla mı yaklaştıracak?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.