SİNAN ÖZKAR İSTİFA EDECEK Mİ?

CHP Genel Merkezi, aday olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarının 26 Nisan tarihine kadar istifa etmelerini istedi.

SİNAN ÖZKAR İSTİFA EDECEK Mİ?
23 Nisan 2018 Pazartesi 09:24

CHP Genel Merkezi’nin, partisinin il ve ilçe başkanlıklarına yazı göndererek, milletvekili adayı olmak isteyen başkanlardan 26 Nisan Perşembe gününe kadar görevlerinden istifa etmelerini istediği öğrenildi.

Eskişehir’de gözler, CHP İl Başkanı Sinan Özkar’a çevrildi.  Özkar, geçtiğimiz ay gerçekleşen tüzük kurultayının ardından katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadelerle milletvekilliğine yeşil ışık yakmıştı.

İl başkanlığına bir daha aday olmayacağını açıklayan Özkar, programda şu sözleri kullanmıştı: “Eskişehir olarak bizim önerimiz şuydu; üyenin üçe ayrılması. Partiye üye oldu, ‘ben tüzük, parti programı bu doğrultu da çalışmayı kabul ediyorum’ deyip üye olan… Seçmen üye ayrımının olması gerekir. Seçmen üyenin de belli parti görevini yapmış insanlardan oluşması gerekir. Sandık müşahitti olmuş bir puan alacak, sandık görevlisi olmuş bir puan alacak, partinin bir eylem ve etkinliğine katılmış bir puan alacak, gazetede partiyle ilgili bir makale yazmış bir puan alacak, eğitim çalışmasına katılmış bir puan alacak… Derecelendirme… Bu görevleri yapan,  belli bir puana ulaşan üyelerin, seçmen üye yani parti içi seçimlerde derecede dediğimiz o seçmen üye niteliğine sahip olması. Üçüncü küme, belli parti görevlerini yapmış, belli bir dereceye gelmiş olanların yerel ve genel seçimlerde aday olma hakkına sahip olan üyeler diye ayrılması. Yani hiçbir parti görevini yapmadan, gelip ‘ben milletvekilliğine adayım’ deyip çıkmaması… Belli parti görevleri ve belli bir kademeye ulaşmış olması gerekir ki belediye meclisine, belediye başkanlığına, milletvekilliğine aday olabilsin.

Milletvekili olmak isteyenler var ama parti içinde belli kademelerde çalışan insanların da motivasyonunu korumak zorundasınız. Bir insan siyaset yapıyor, partisini temsil ediyor… Hiç kimse yadırgamasın, milletvekili olarak da partisini o kademe de temsil etmek ister. Bir belediye başkanı olarak da kendi birikimini ve partisinin görüşlerini orada ortaya koymak, o icraatları yapmak ister. Hiç kimse bunu yadırgamasın. Birilerini, Eskişehir yerelinden değil de tepeden getirip de Eskişehir’e oturturlarsa, Eskişehir’deki dengeler bozulur. Açık söyleyeyim. Artık Eskişehir’de, tıkanma noktasına geldi. Çünkü aşağı yukarı 20 senedir hep tepeden inme, tepemize bazıları getiriliyor. Gelenler ne oldu? Bakıyorum, gelenlerden hiç kimse ortalıkta yok…”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.