Seçimlerin ardından

Seçimlerin ardından
26 Haziran 2019 Çarşamba 16:55

31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri hukuka aykırı gerekçeler ile iptal edildikten sonra, İktidar partisi oyların çalındığını, sandıklarda usulsüzlük yapıldığını iddia etti. O zamanda söylemiştik sandıklarda bir usulsüzlük yok,oy çalma yok, halkın iradesine saygılı olunmalı diye.

Ülkenin gündemi tamamen İstanbul Seçimleriydi. İktidar bütün unsurları ile bu seçimi almak için uğraştı hatta son zamanlarda halkın aklı ile dalga geçecek şekilde çalışmalar sürdürdü. Her halde şunu düşündüler biz terör diyelim,beka diyelim, vatan millet diyelim halk bize inanır ve oyunu verir.

Onca müdahaleye,karalama kampanyalarına rağmen karamsarlığa kapılmadan hakkımız olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için büyük bir kararlılıkla çalışmalar sürdürüldü. Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Başkanları, Gönüllüler adeta İstanbul’a akın etti, sokak sokak uğranılan haksızlığı ve Ekrem İmamoğlu’nun projelerini anlatılar. Haksızlığa karşı büyük bir mücadele örneği sergilediler.

23 Haziran sabahına geldiğimizde, İstanbul’da sabah saat 6 da sandık görevlileri,müşahitler,avukatlar okullarında sandıkların başındaydı. Gözlerinde umut vardı. Hiç yorulmadan bıkmadan usanmadan son ıslak imzalı tutanağı alana kadar görevlerinisürdürdüler.

Emekler boşa çıkmamıştı. 23 Haziran’da akşamsonuçlar açıklandığında İstanbul’da bir şeyler olmuştu.31 Marta kaybettiklerini kabul edemeyen iktidara karşı halk bir kez daha ve bu kez daha da net bir şekilde bir yanıt verdi. İstanbul halkı “Biz her şeyin farkındayız. Haksızlıkların karşında, hukuktan, adaletten yana bir ülke istiyoruz.Kendisini düşünen değil halkını düşünen bir yönetim istiyoruz. Ne olur bizim aklımız ile dalga geçmeyin” diyerek Ekrem İmamoğlu’nu ikinci kez başkan seçti.

İstanbul seçimleri sonrası bir kez daha gördük ki, yaptığımız iş ne olursa olsun inanarak yapalım. Umudumuzu kaybetmeden, bütün baskı ve zorlamalara rağmen bıkmadan usanmadan, geleceğimiz için çalışalım. Çünkü zafer inananlarındır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.