SEÇİM DIŞI KALAN EMEK PARTİSİ’NDEN YSK’NIN KARARINA TEPKİ

EMEK Partisi Eskişehir İl Sekreteri Yahya Kaya, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı seçimlere girecek siyasi partiler listesine tepki gösterdi. Kaya, “YSK, kararını derhal düzeltmelidir” dedi.

SEÇİM DIŞI KALAN EMEK PARTİSİ’NDEN YSK’NIN KARARINA TEPKİ
06 Ocak 2019 Pazar 17:22

EMEK Partisi Eskişehir İl Sekreteri Kaya, seçime katılma yeterliliklerinin olduğunu savunarak “Seçime girme yeterliliğini kazanmak üzere gerekli sayıda teşkilatlanma çalışmalarını sonuçlandırarak örgütlülüğünü tamamlayan partimiz yine YSK engeline takılmıştır. Yüksek Seçim Kurulu Yargıtay kayıtlarını esas almamış, partimizi seçime girecek partiler içerisinde saymamıştır. Yargıtay kayıtlarında seçime girme yeterliliği olduğu halde bu kararı alan YSK’nın tutumu objektiflikten uzak, tamamen keyfiyete dayalı, antidemokratik bir karardır.

Yapılan kısa bir incelemede ortaya çıkan şu örnek keyfiliği gözler önüne sermektedir. Partimizin Ordu İl Örgütü’nün ilçe kaymakamlığına Eylül ayında verdiği evreklar,31 Aralık’ta valiliğin ilgili birimine henüz ulaştırılmıştır. Yani evrağın ilçeden ile iletilmesi 3 ay sürmüştür! Bu ve benzeri ihmal veya kasti durumların sorumlusu partimiz değildir.

Partimiz,  gerekli itirazlarını bilgi ve belgeleriyle yapmıştır ve YSK’nın keyfiyetle aldığı yok sayma kararını kabul etmeyecek, siyaset hakkının gasp etmesine izin vermeyecektir.

Siyasi partiler yasasının antidemokratik hükümlerine rağmen partimizin seçime girmek için gerekli koşulları yerine getirdiğini bir kez daha vurguluyor, YSK’yı aldığı yanlış kararı düzeltmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.