Seçim bitti zam furyası başladı

Emek Partisi Eskişehir İl Sekteri Yahya Kaya, seçimlerin ardından art arda gelen zamlara ilişkin açıklama yaptı.

Seçim bitti zam furyası başladı
08 Temmuz 2018 Pazar 13:29

Kaya, seçimler öncesi belirtileri görülen ekonomik krizin artık belirti olmayı aşıp çarşı, pazara oradan da vatandaşın mutfağına cebine yansımaya başladığını ifade etti. 

Son dönemde patates ve soğan fiyatlarındaki yüksek artışın büyük bir tartışma konusu olduğuna dikkat çeken Kaya, açıklanan enflasyon rakamlarına bakıldığında meselenin sadece patates ve soğan olmadığına vurgu yaptı.

Cepler boşalıyor, geçim zorlaşıyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, haziran ayında enflasyonun, tarihi zirveye yükseldiğine işaret eden Kaya, “Memura, emekliye yüzde 3.5’luk, 4’lük maaş zammı ile yüzde 15’i aşan enflasyon kıyaslandığında yeni zirvenin devasa yüksekliği net olarak görülüyor. Cepler boşalıyor, geçim zorlaşıyor” dedi.

Son bir yıl da yaşanan artışlar

Son bir yılda gıda fiyatlarının yüzde 18.89, ev eşyasının yüzde 18.91, ulaşımın yüzde 24.26, ekmeğin yüzde 11.74 arttığına vurgu yapan Kaya, son bir ayda ise kuru soğanda yüzde 82.53, patateste yüzde 63.34, havuçta yüzde 57.72, sivribiberde yüzde 57.28, limonda yüzde 32.32, domateste yüzde 23.59’luk artış yaşandığını kaydetti. 

Zam dalgası devam edecek

Zam dalgasının devam edeceğini savunan Kaya, “Akaryakıt fiyatlarındaki artışın sonucu olarak, benzin, mazot, doğal gaz, elektrikle başlayacak ve en temel ürünlerle devam edecek.  AKP seçimi kazanmak için adeta kasayı boşalttı. Hazine mevduatından sadece Haziranda 40 milyar lira harcandı. Asıl faturayı vatandaş ve boğazına kadar borçlu olan özel sektör ödeyecek. Özel sektör de bunun bedelini çalışanına yükleyecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.