SAZAK'TAN SURİYELİ AÇIKLAMASI

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak iç savaş nedeniyle ülkemize ve komşu ülkelere göç eden Suriyeliler hakkında bir açıklama yaptı.

SAZAK'TAN SURİYELİ AÇIKLAMASI
03 Ağustos 2019 Cumartesi 14:21

Türkiye'nin göç eden insanlara karşı vicdanı bir yaklaşım sergilediğini belirten MHP Eskişehir  Milletvekili Metin Nurullah Sazak, “Kendini Türk hisseden, bu millete ait hisseden bir Suriyeli kardeşimiz, bu ülkeyi bölmeye çalışan vatandaş olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün haklarından faydalanan ama ihanette sınır tanımayan hainimizden daha kıymetli ve daha bizdendir” sözleri ile geçici koruma altındaki Suriyelilere destek verdi. Sazak, yaptığı paylaşımdı şunları kaydetti:

“Tarihinde zulme uğrayan bütün ırk ve dinlere şart koşmadan kapılarını açan, mazlumun mağduriyetini gerekçelendirmeden yardımına koşan şanlı Türk'tür. Anzaklar gibi dünyanın öbür ucundan topraklarına işgal için savaşa gelenlerle akşam erzağını paylaşan Türk’tür, bu savaşlardan sonra torunların dedelerinin cephedeki mezarlarına muhabbetle geldikleri toprak Türk yurdu, sevgiyle anılan millet Türk Milletidir. Türk’ün yüksek ahlak anlayışı, asaleti ve yaratılana Yaradan’dan ötürü gösterdiği saygıyı anlatmak için verilebilecek örnekleri çoktur, dünyayı insanlığa dar ettikten sonra "insan hakları" gösterisinde bulunan emperyallerin  bu örnekleri anlaması da pek mümkün değildir.Değerlerinden haberdar olan şuurlu hiçbir Türk’ün, töresi örf ve adetlerine ters düşecek şekilde kapılarını açtığı, yıllarca maddi manevi kendinden destek verdiği, emek sarf ettiği savaş bitince evlerine dönmeyi bekleyen Suriyeli misafirlere, Amerikalıların kendilerine hizmet için topraklarından kopararak getirdikleri zencilere yaptığına benzer muamele etmek , kalp kırıcı söylemde dahi bulunmak yakışmaz. Bu davranış ne Türk’ün töresinde, ne İslam’ın hoşgörüsünde vardır.
Yapılan harcamanın boyutu, politikanın yanlış/doğru hesapları elbet tartışılabilir ama söz konusu mağdur insanlar rencide edilmemeli gönülleri kırılmamalıdır.Türk topraklarına kundakta gelen, burada doğan Suriyeli misafir çocuklarımız, okullarda öğrendikleri düzgün Türkçeyletorunlarımıza, çocuklarımıza örnek olmakta, milli bayramlarda bizler tatili hafta sonuylabirleştirmekle uğraşırken okul merasimlerinde Türk bayraklarına sarılmaktadır. Oluşturulan bu muhabbet, sevgi , aidiyet çok kıymetlidir. Mehmetçiğin canını dişine takarak güvenli hale getirmeye çalıştığı, emperyalizmin ideolojisine hizmet edenlerin kurmak istediği oyunu bozduğu "yitik topraklarımızdaki" evlerine, Türk ve Türkiye sevgisiyle dönecek bu misafirleri son dakika bu kadar emek ve harcama sonrası bu söylemlerle yollamak, bir çuval inciri berbat etmekten başka bir şey değildir... Gazi Atatürk’ün "Türk" tanımını anlamış her milliyetçi, bu topraklar içerisinde kendisini Türk olarak tanımlayan her vatandaş, misafiri başının üstüne koymalı, misafirini de mahcup etmeden ağırlamalıdır. Unutulmamalıdır ki, kendini Türk hisseden, bu millete ait hisseden bir Suriyeli kardeşimiz, bu ülkeyi bölmeye çalışan vatandaş olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün haklarından faydalanan ama ihanette sınır tanımayan hainimizden daha kıymetli ve daha bizdendir. Kendi ülkelerinde savaştan kaçtılar burada keyif sürüyorlar çapında söylemler misafire kendi kabını sunan, lokma saymayı ayıp sayan Anadolu insanının aklı değildir. Kimlerin aklı olduğu malumdur, o akıl er geç alınacaktır. Devletimiz her türlü iç ve dış tehdite önlem alacak kadar güçlüdür, algı yönetimlerine pabuç bırakılmamalı hayalet düşman yaratılmamalıdır. Milli mücadeleyi “katliam” sayacak kadar sözde insan aşığı aydınlar, insan hakları eşitlik yok diye sağda solda ağlayıp, VIP salonların baş köşesinde ayrıcalıklardan sonuna kadar yararlananlar  Suriyelilerin dönmeleri konusunda dut mu yemiştir? Bize faşist diyenler, hayırdır??”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.