Sayın Dündar Ünlü anlamış olur...

Liberal Demokrat Parti İl Başkanı Önder Artan Ünlü’yü sert sözlerle eleştirdi.

Sayın Dündar Ünlü anlamış olur...
09 Mart 2017 Perşembe 13:12

Ak Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’ye bir tepki de Liberal Demokrat Parti’den geldi. Liberal demokrat Parti İl başkanı Önder Artan yaptığı yazılı açıklamada, “Dündar Ünlü, Liberal Demokrat Parti Merkez Sağ mıdır diye sormuş ben de açıklama yapma gereği duydum” dedi ve ekledi: Referandumun tüyleri diken diken eden içeriği açısından, konu sağcılığın, solculuğun, ulusalcılığın, muhafazakârlığın, sosyal demokratlığın ötesinde bir “demokrasi” konusudur.

İşte Artan’ın yaptığı açıklama
“Akp İl Başkanı Dündar Ünlü bir gazeteciye “Liberal Demokrat Parti merkez sağ parti midir?” diye sormuş. Bende açıklama yapmak gereği duydum. Öncelikle geçen hafta katıldığımız ortak Hayır Platformuna davet edildik ve katıldık. Bu bir memleket meselesi olduğu için Hayır'da birleştik. Bir de Liberal Demokrat Parti'nin çizgisini halkımıza ve sayın Dündar Ünlü'ye anlatmak istiyorum. Muhtemelen bilmiyor öğrenmiş olur... LDP, kurulduğu tarihten beri, asla popülizme kaçmadan, liberalizmin evrensel 5 temel ilkesini bir bütün halinde ve tavizsiz savunmuş, topluma anlatmaya çalışmıştır.
Bu 5 temel ilke
 1- Herkesin, her görüşün ama bilhassa çoğunluktan farklı düşünen azınlığın hak ve özgürlüklerini korumak
2- Devleti, yetki ve sorumluluklarını sınırlayarak, başta savunma, iç güvenlik ve adalet olmak üzere asli görevlerine çekmek
3- Ticaret tüccarın işidir zihniyeti ile adil, hukukla korunan, rekabete açık serbest piyasa ekonomisini savunmak
4- Tam bağımsız ve tarafsız yargı erki ile oluşan bir adalet sistemi
5- Bireycilik yani biat kültüründen kurtulmuş, kendi seçtiği fikrine, yaşam tarzına sahip çıkan, şahsiyet olmuş bir toplum.
 Liberal Demokrat Parti son 15 yıl içinde ekonomik konularda sağa, haklar ve özgürlükler, hukuk ve adalet konularında ise sola yakın bir görüntü sergilemektedir ki, bu da politikalarımızın tutarlılığı açısından bizi haklı çıkarmaktadır. Zira tüm hür dünya ülkelerinde liberaller, iki ana akım, muhafazakârlar ve sosyal demokratlar arasında, üçüncü bir dengeleyici unsur olarak siyasettedirler. Referandumun tüyleri diken diken eden içeriği açısından, konu sağcılığın, solculuğun, ulusalcılığın, muhafazakârlığın, sosyal demokratlığın ötesinde bir “demokrasi” konusudur. O yüzdendir ki, AKP, MHP, HÜDA-PAR gibi totaliter ve otoriter partiler dışındaki tüm ideolojiler, sağ, sol, liberal demeden “hayır” kampanyası etrafında bir güç birliği oluşturmuşlardır. Herhalde bu açıklamam sonucunda  Sayın Dündar Ünlü anlamış olur...
 
 
 


Etiketler; #Önder Artan
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.