Sallarel, Krital İş'i ziyaret etti

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel Kristal İş Sendikası’nı ziyaret etti. Sallarel’i Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ve işçiler karşıladı.

Sallarel, Krital İş'i ziyaret etti
17 Ocak 2018 Çarşamba 12:58

Sesini duyurmada en örgütlü sendikalardan birinin Kristal-İş olduğunu vurgulayan Sallarel, “Örgütlü işçi oranı Türkiye genelinde düşerken bu oran Eskişehir’de artıyor. Kamudaki işçiler korkmasına rağmen bizdeki oranlar diğer illere göre iyi durumda. Kocaeli sanayi kenti olmasına rağmen Eskişehir’deki oranlar Kocaeli ile başa baş. Ülke şu durumdayken örgütlü mücadele çok önemli. Bütün düzenlemeler iş verenlerin çıkarına, işçiyi görüp gözeten yok. Bu yüzden sizi tebrik ederim.” dedi.

Amacın başka olduğuna inanıyorum

Taşeron düzenlemesinin işçi için değil bazı çıkar oyunları için yapıldığını Sendika Başkanı Akyazı “Benim inancım bu düzenlemenin altında başka şeyler olduğu yönünde. Belli sendikaları işlevsizleştirip, belli sendikaların prim kazanması yönünde bir düzenleme görüyorum ben. İş kolu tespitleri yapılacak deniliyor. Bunun usülü şöyledir: sendika yetki ister sonra gerekli çalışma yapılır ve bu iş koluna aittir ya da değildir şeklinde karar çıkar. Şimdi kendiliğinden bu dağılımı yapmayı düşünüyorlar. Amacın başka olduğuna inanıyorum. İşçiler kadroya müracaat ediyor, kadro almadan haklarından feragat etmesi için kağıt imzalatıyorlar. İşçi kadroya giremezse o feragatnameler geri verilecek mi?” şeklinde ile dile getirdi.

Benim işçimin bu memleketin insanlarının yaşama hakkı var

Akyazı termik santral’i desteklemedikleri için tepki aldıklarını belirtti. “Bana termik santralde yüzlerce istihdam olacak siz neden desteklemiyorsunuz işçinin ekmeğine mani oluyorsunuz diyorlar. Ben de diyorum istihdam var ama benim de işçimin bu memleketin insanlarının yaşama hakkı var. Günü kurtarmak için düşünmüyoruz biz, şimdi orda istihdam var ama bir zaman sonra orda hiçbir şey kalmayacak. Tarım olmayacak, santral bile kalmayacak bölge yok olacak.” diyerek kısa zamanlı değil uzun vadeli istihdam ve doğru yatırımların daha önemli olduğunu vurguladı.

Halk artık her şeyin farkında

Ülkede başta işçiler olmak üzere bütün kesimleri susturmaya ve göz boyamaya yönelik bir siyasetin hakim olduğunu dile getirmek için Sallarel “Yapılan bütün düzenlemeler insanları bastırmaya yönelik. İşçilere kadroya alıyoruz diye kandırmaya çalışıyorlar, halkı istikrar var dünya gücüyüz diye kandırmaya çalışıyorlar. Onlar herkese istediklerini söylüyor ve istedikleri hakareti ediyor ama siz iki kelime yazsanız sosyal medyada ertesi sabah kapınızdan gelip alıyor polis. Medya gerçekleri göstermekten zaten çok uzak. Halk da artık her şeyin farkında. Fatura ve vergi zamlarını, asgari ücreti, yaşam koşullarını yan yana koyuyorlar ve düşünüyorlar bir şeyler yanlış diye. Bu sindirme politikalarının yanında sizin gibi örgütlü mücadele eden arkadaşlarımıza ihtiyaç var.” dedi.

Akyazı ziyaretten çok memnun kaldığını belirtti. Ziyaret karşılıklı teşekkürler ile son buldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.