SALLAREL: DAHA ÇOK İNSANA ULAŞMALIYIZ

SALLAREL: DAHA ÇOK İNSANA ULAŞMALIYIZ
13 Ekim 2017 Cuma 16:56

Üniversite öğrenciliği yıllarımdan itibaren müdavimi olduğum Palmiye Kafe’ye giriyorum. CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel’i Palmiye’den ayrılmak üzere yakaladım. Başkan, “Hazır yan yanayken birkaç soru sorayım” diyorum. Oturuyoruz muhabette. Yaklaşık 2 saat süren sohbetin bir kısmını buradan aktarıyorum.

Odunpazarı Belediyesi’nde yaşanan saldırganlık olayı ile ilgili çok şey yazılıp çizildi. Aslı astarı nedir bu işin?

1700 kişinin çalıştığı bir kurumda 2 kişinin yaptığı bir olaydan söz ediyoruz. Bu başka kurumlarda da yaşanabilirdi. Tabiki kimse böyle bir olayın yaşanmasını istemezdi. Ancak bu olay karşısında bir “geçmiş olsun” bile demeden, olayı ellerini ovuşturarak salt Kazım Kurt’u yıpratmak için kullanan bazı çevreler bu olayı başka yönlere çekmeye çalıştı. Ancak gelinen noktada bu olayların bir daha yaşanmaması için daha ciddi önlemler alınacağını biliyorum.

Kazım Kurt yıpratılmaya mı çalışılıyor?

Tabiki yıpratılmaya çalışılıyor. Bu yıpratma çabalarını doğal buluyorum işin aslı. Siyasi rekabetlerde bu tür yıpratma çalışmaları olabilir. Ancak bunun doğru bir şekli illaki vardır. Bu doğru yolu bulmak Eskişehir siyasetinin de hayrına olur. Eskişehir’e hiçbir faydası olmayan dedikoduların olması yanlış işler. Kazım Kurt çok ciddi bir politikacı. Yıllardır CHP’nin her kademesinde görev almış, tırnakları ile bu noktaya gelmiş bir parti büyüğümüz. Bu nedenle Kazım Kurt’un özellikle yıpratılmaya çalışılması doğaldır. Partisi için her türlü fedakarlığı göze alan bir ismin yıpratılmaya çalışılmasına şaşırmıyorum. Ancak siyasi nezaketin, etik anlayışın bu yıpratma sürecinde buharlaşması benim şaşırdığım deği üzüldüğüm bir konu.

Peki Kazım Kurt yıpranıyor mu?

Bana kalırsa kesinlikle yıpranmıyor. Bu süreçten daha güçlü bir şekilde çıkacak. Daha önce bir paylaşımda bulunmuştum. Kazım Kurt Eskişehir’de CHP’nin temel taşıdır diye.Bu taşı sökmek, en azından bu türden küçük hesaplarla olabilecek bir iş değil.

Geçtiğimiz gün bir açıklama yaptınız Esstore ile ilgili?

Evet, sadece benim bildiğim bir konu değil. Şehir tarafından konuşulan bir konuyu kamuoyunun da duyabileceği bir şekilde söyledim. Volkan Doğan Esstore’yi işletiyor mu? diye sordum. Bu soruma henüz cevap gelmedi. Eskişehirspor’un bir kuruşa bile ihtiyacı olduğu bir durumda Esstore’nin bir şahsın işletmeciliğine bırakılması üzüntücü verici bir durum. AKP, Eskişehirspor üzerinden ekonomik ve siyasi rant sağlamaya çalışıyor. Harun Karacan’ın Eskişehirspor’a maddi destek bulacağı söyleniyor. Bu destek neden bulunmuyor. Başbakan geldi gitti Eskişehirspor ile ilgiline konuşulduhiç bir şey bilmiyoruz. Örneğin, stadı yaptıklarını iddia ediyorlar bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak Eskişehirspor üzerinden maddi ve siyasi rant elde etmeyi bırakmaları gerekiyor. Tekrar soruyorum. Esstore’yi Volkan Doğan mı işletiyor? Esstore’nin ürünleri kim tarafından üretiliyor. Esstore’nin Eskişehirspor’a devreldilmemesi ne kadar doğru. Bunları sadece ben değil, Eskişehir kamuoyu merak ediyor.

CHP içinde sular duruldu mu?

Aile içindeki konuların bu denli gündem oluşturması sadece CHP ile ilgili bir konu değil. CHP’nin 3 değerli belediye başkanı var. Başkanlar arasında yaşanacak gerilimden faydalanılmak isteniyor. Bu nedenle zaman zaman yaşanan fikir ayrılıkları abartıla biliyor. Baız partililerimiz de bu olaya bilerek ya da bilmeyerek yardımcı oluyor. Siyaset nerede ne konuştuğunu bilmek kadar nerede ne konuşulmayacağını da bilmektir. Ancak dediğim gibi bazen aile içinde çözülmesi gereken konular dışarıda tartışma konusu olabiliyor. Şuan da baktığımızda 3 belediye başkanımızda ciddi şekilde birliktelik mesajı veriyor. Bu 2019 için çok önemli.

İlçe başkanlığınız garanti gibi

Garanti diye bir durum söz konusu değil. Sandık konur delegelerimiz gelir. Tercihlerini yaparlar.

Yeniden seçilmeniz halinde CHP Odunpazarı İlçe örgütü nasıl bir performans sergileyecek?

Geçtiğimzi dönem çok ciddi bilgiler edindim. Her mahallenin kendine özgü özellikleri var. Bu nedenle daha değişik örgütlenmeler ile hareket edeceğiz. Mizacım gereği çok fazla esip gürleyen bir insan olmadım. Zaten ben şehir ve ülke siyasetinin esip gürleyen insan modellerine ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. İnsanlarla daha çok temas edebileceğimiz bir örgütlenme modeli için çalışacağız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ibrahim - 5 yıl önce
Esstore resmi siteye göre Almanya da yaşayan bir Türk iş adamına ücreti mukabilinde işletmesi devredildi diye yazıyor.