SADECE KONGRE DÖNEMİNDE ORTAYA ÇIKAN SÖZDE PARTİLİ BİRİ 'ALGI' YARATMAYA ÇALIŞIYOR

CHP Tepebaşı İlçe başkanlığı için kolları sıvayan Yalçın Komşe birbasın toplantısı düzenleyerek değerlendirmelerde bulundu.

SADECE KONGRE DÖNEMİNDE ORTAYA ÇIKAN SÖZDE PARTİLİ BİRİ 'ALGI' YARATMAYA ÇALIŞIYOR
20 Kasım 2017 Pazartesi 13:13

İlçe yönetici olması halinde şehirde siyaset yapma şeklinin değişeceğini belirten Komşu, “Bu ciddi bir iddiadır. Siyaset çözüm üretmek için yapılmalıdır. Biz de çözüm yolları bulmak hem kendi partililerimize hem de diğer partilere oy vermiş vatandaşlarımıza bu yolları aradığımızı göstermek için aday olduk” dedi.

Sadece yönetim ile olmaz

Çalışmaların sadece yönetimde yer alacak olan kişiler ile olmayacağını belirten Komşu, “Kazanmamız halinde yapacağımız en önemli işlerden bir tanesi komisyonlar kurmak olacak. Parti üyeleri, gönüllüleri bu komisyonlarda kendilerine çalışma alanı bulacak. Yapılmayan çok basit şeyler var. Yapıldığında partililerimizde heyecan yaratacak küçük dokunuşlarla başarılı bir örgüt yaratılabilir diye düşünüyorum. Parti içi eğitim komisyonu, esnaf komisyonu, köy komisyonu ve kadın ve gençlerimize yönelik komisyonlar oluşturulmalı.

Dalgıç’ı destekleyenler anti demokratik davranıyor

Rakip aday Atılay Dalgıç’a herhangi eleştirileri olmadığını belirten Komşu, “Sayın Dalgıç’ın şahsı ile ilgili söyleyecek hiçbir eleştirimiz yok. O da Cumhuriyet Halk Partili ama ona destek verenlerin yapmış olduğu bazı çalışmalardan rahatsız olduğumuzu belirtmem gerekiyor. Ahmet Ataç'ın selamı ile insanlar etkilenmeye çalışılıyor. Ahmet Ataç belediye başkanımız. Başarılı bir belediye başkanı. Benimde amacım Ataç’ın belediye başkanlığında gösterdiği başarıyı ilçe örgütünde de göstermek. Siyasi ayağında eksik kalan noktaları tamamlayacağımı belirtmiştim. Ama diğer adayın destekçilerin Ahmet Ataç’ın ismini kullanması sanki Ataç’a karşı olduğumuz izlenimi yaratıyor. Tabiki bunların benim için bir anlamı yok. Biz kazansak da, kaybetsek de başkanımızla alanlarda çalışırız. Ben sahada çalışmanın CHP’ye destek vermenin vicdani bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum.

Başkanlara sırt dayamaktan vazgeçilmeli

Siyaset yapmanın değişmesindeki kastının demokrasiyi özümsemek olduğunu belirten Komşu, “Biz AKP’nin yöntemlerine benzer yöntemleri kullanırsak bu yaptığımız CHP’ye yakışmaz. Başkanlar ve adamları şeklinde oluşan siyaseti çok fazla benimsememek gerekiyor. Merkezde 3, kırsalda 2 başarılı belediye başkanımzı var. Örgütleri de aynı şekilde başarılı kılmak gerekiyor. Ben örgütlerimizin başarılı çalışmalar yaptığını ne basında, nede alanda duydum. Örgütlerimiz başarılı belediye başkanlarımızıa sırtını dayıyor. Bence bu yapı değişmeli. Örgütler çalışarak daha etkin bir görüntüye bürünmeli. Arkanızda belediye başkanları ve milletvekilleri gibi farklı güçlerin olmadan da siyaset yapılacabileceğini gösterdiğimi düşünüyorum. Yerel yönetimlerin aday belirlemeleri daha doğrtusu örgütlere müdahalesi belli sınırlar içinde kalması gerektiğini düşünüyorum” dedi.  

“Bir dönem il başkanlığı yapmış sözde partili…”

Bir gazeteciğnin bir adayın belediye başkanı tarafından desteklendiği diğer yanın ise belediye başkanının karşısında olduğuna dair oluşan algının kendisini rahatsız edip etmediği üzerine Komşu, “Bu konuları fazla açmak istemiyorum. Parti içi bir mesele olduğunu düşünüyorum. Ama bahsettiğiniz konu hem yazılı, hem de görsel basında dile getirildi. Sayın belediye başkanımız Ahmet Ataç ve adayımız tarafından değil, ama onu yönlendirenlerin tarafından bir taktik olduğunu düşünüyorum. Ama bu ters tepiyor. Anti demokratik bu çalışma yöntemi bizim lehimize işliyor. Bize karşı bir haksızlık yapıldığını düşünüyor delegelerimiz. Bu durum bana negatif bir etki yaratmıyor. Hakkımda doğru olmayan bazı söylemleri bazı basın mensubu olan arkadaşlarda dile getiriyorlar. Ellerinde söyledikleri ile ilgili delil olabilecek bir bir şey yok ki beni desteklediklerini söyledikleri gruplar yine CHP örgütleri bu durum beni gocundurmaz. Eskişehir gruplaşmalardan zarar görüyor.Çok fazla ayrıştırılmış durumdayız. Diğer adaya yakın olan bazı basın mensupları, Eskişehir’de geçmiş dönemlerde il başkanlığı yapmış sözde partili biri, kongre döneminde alana çıkan, sonraki dönemlerde CHPli belediyelere hakaretle bulunanlar kanalı ile farklı algılar yaratmak için uğraşılıyor” dedi

Selam meselesini ataçla görüştünüz mü?

Bir gazetecinin Ataç’ın adını kullanılması ile ilgili olarak 'Başkan Ataç ile selam meselesini görüştünüz mü?' sorusuna Yalçın, “Kendisine iletildi. Şahsen ben değil ama iletildi. Yalnız Ahmet bey yurt dışına çıktı. Yine görüşülür yine iletilir ben Ahmet başkanın bu yönde bir talimatı ve söylemi olduğuna inanmıyorum. Biz mesajımızı ilettik kendisine çünkü Ahmet başkanla her zaman görüşmek mümkün olmuyor. Seçim süreçleri dışında da çok yoğun bir kişi. Ama mesaj kendisine iletildi” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.