SAADET PARTİSİ ‘ARTIK YETER’ DEDİ

Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Teşkilatı Mali İşler Başkanı Hikmet Çakır, Soma faciası davasında 15 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın tahliye edilmesine tepki gösterdi.

SAADET PARTİSİ ‘ARTIK YETER’ DEDİ
21 Nisan 2019 Pazar 14:43

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 5 yıl önce, ekmeğini, yerin metrelerce altından, saatlerce, güneş görmeden, alnının teriyle çıkaran 301 vatan evladımızı kaybettik. Kimi evliydi, kimi nişanlı, kiminin çocuğu olacaktı. Ama ihmaller zinciri, para hırsı, yandaşlara ihaleler sonucu, 301 işçiye maden ocağını mezar etti. Üç beş kuruş fazla kazanmak, daha lüks arabalara binmek için, işçilerin canı hiçe sayılmış ve işçiler canından olmuştur. Yaşanan bu elim olaydan sonra tutuklanan firma patronu geçtiğimiz gün serbest bırakıldı, bu kararla yüreklerimize bir ateş daha düşürüldü. Şimdi nasıl bakacaksınız yetimlerin yüzüne, hiç utanmayacak mısınız evlat acısıyla kahrolan, analardan, babalardan. Değer mi bu insanların ahını almaya? Görüyoruz ki 5 yılda değişen bir şey yok. Ülkemizde hala işçiler güvensiz, hala umutsuz ve en acısı da, en çok yara aldığımız ilkemiz, adaletimiz yok olmuştur. Tabi ki sadece Soma değil, Ermenek’te de aynı olaylar yaşandı. Ama iktidar ders almadı. Artık yeter. Saadet Partisi olarak uyarıyoruz; Günlerdir saydığınız oylar için gösterdiğiniz hassasiyeti, bu dava için de gösterin de, vicdanınız biraz olsun rahatlasın.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.