REFERANDUMDA HAYIR ÇIKACAK

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Pazar toplantısında gündem anayasaydı.İl Başkanı Özkar, referandumda Türkiye’nin ‘hayır’ oyu vereceğini söyledi.

REFERANDUMDA HAYIR ÇIKACAK
15 Ocak 2017 Pazar 16:32

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya İl Başkanı Sinan Özkar, Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, İl Gençlik Kolları Deniz Demirbilek ile partililer konuştu.
TÜRKİYE BU HALE NASIL GELDİ?
Toplantıda konuşan Özkar’ın gündeminde yeni anayasa teklifi, hedefinde ise hükümet vardı. Hükümetin terörle mücadele politikasını eleştiren Özkar, “Türkiye gündemi uzun süredir iç ve dış güvenlik tehditleriyle, şehit haberleriyle sarsılıyor. Türkiye bu hale nasıl geldi? 2002’de 6 olan şehit sayısı, 2016’da 600’e yakın güvenlik görevlisi şehit oldu. Bunun sorumluluğu tamamen hükümete aittir. Eğer ülkeyi idare den hükümet, ülkenin güvenliğini sağlayamıyorsa orada büyük güvenlik zafiyeti vardır. Bu ülkeyi yönetemiyorsun demektir. Bu ülkeyi yönetmeye muktedir değilsin demektir. Bunun sorumluluğunu bilip hükümetin,  bu sorumluluk doğrultusunda istifa etmesi gerekirken, şimdi başkanlık sistemini tartışıyoruz” dedi.
GENEL BAŞKANIMIZ DA OLSA KABUL EDEMEYİZ
Bir kişinin isteği üzerine yasama, yürütme ve yargıda tek hakimiyetinin tek kişiye verilmeye çalışıldığını savunan Özkar, “Bu genel başkanımız da olsa bizim kafamızdaki demokratik idealler ve prensipler bu sistemi kabul etmemeyi gerektirir. Çünkü hiç kimseye, hiçbir durumda bu kadar yetki verilemez.  Milletin iradesi bir kişinin tekeline sunulamaz.  Demokrasinin genel prensibi güçler ayrılığıdır. Devletin içerisinde üç önemli güç vardır. Yasama, yürütme ve yargı. Güçler ayrılığının sağlam işlediği her sistemde demokrasiden bahsedilebilir” ifadelerini kullandı. 
 2019’DA SEÇİM YOK
Özkar, “Seçimlerin ertelenmesi durumu söz konusu. Deniliyor ki; ‘eğer savaş hali söz konusuysa seçimler bir yıl süreyle ertelenebilir.’ Şimdi erken seçim diyorlar ya, eğer bu anayasa değişikliği yürürlüğü girerse, 2019’da seçim yok. Türkiye’de bir daha demokratik bir seçim yok. Seçim yapmamak için zaten bu düzenlemeleri yapıyorlar. Bundan sonra iyi kötü önümüze gelen sandık dahi gelmeyebilir. Çünkü bir kişinin iki dudağının arasına bırakmışsınız bunu. Şimdi herhangi bir sınırlama olmaksızın zaten savaş halindeyiz. Irak’ta, Suriye’de. Süreye bağlı olmaksızın aynı durum devam ediyorsa seçimler ertelenebilir deniliyor. Bu seçim yok demektir” diye konuştu.
REFERANDUMDA HAYIR ÇIKACAK
Referandumdan hayır oyu çıkacağını savunan Özkar, “Meclis’ten bu değişikliğin çıkması halinde bile Türkiye’de yaşayan insanlarımız tarafından tasvip edilmeyeceğini ve hayır oyu çıkacağına eminim. Çünkü bu millet yetkiyi  kime vereceğini, demokrasiyi nasıl işleteceğini bilir. O neden ret oyu çıkacağını samimiyetle düşünüyorum. Demokrasimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Bunu artırarak devam ettireceğiz” dedi. 
CHP, MECLİS’TE DİRENİYOR
CHP Milletvekili Utku Çakırözer ise, Meclis’te görüşmeleri süren anayasa teklifine ilişkin şunları söyledi: “Meclis’te net bir şekilde ‘hayır’ diyoruz. CHP, Meclis’te direniyor. Sorgulanamayan, mutlak otoriter bir rejim getirmek isteniyor. Bu 21’inci üzyılın Türkiye’sine yakışmıyor. Yapılmak istenen Atatürk’ün saraydan alıp millete verdiği yetkiyi, tekrar milletten alıp saraya vermek. Sonuna kadar direneceğiz. Meclis’ten geçmeyeceğini umut ediyorum. Olur da geçerse, sokak sokak doğruyu, gerçeği anlatacağız. Bu güç bizde var.”
KAPI KAPI DOLAŞIP ANLATACAĞIZ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, anayasa teklifine neden karşı olduklarını insanların hayatına dokunarak anlatılması gerektiğini vurgulayarak, “Halka dokunur şekilde yeni anayasa değişikliğini anlatmalıyız. Kimi insanın rejim umurunda değil. Ama doların yükseldiğini, cebindeki paranın değer kaybettiğini, işsizliği, ekonominin içinde bulunduğu durumu anlatıp insanlara hayatlarına dokunur şekilde ifade etmeliyiz” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.