PM’DEN KILIÇDAROĞLU’NA TAM YETKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında olağanüstü toplanan Parti Meclisi’nde, İttifak görüşmeleri konusunda Kılıçdaroğlu’na tam yetki verildi.

PM’DEN KILIÇDAROĞLU’NA TAM YETKİ
24 Nisan 2018 Salı 19:45

24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde hangi yöntemin uygulancağına karar vermek için önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK), ardından Parti Meclisi (PM) olağanüstü toplandı. PM toplantısında, diğer partilerle süren ittifak görüşmelerinden dolayı, milletvekili adaylarının saptanmasında ‘ön seçim’ yerine, milletvekili adaylarının “Merkez Yoklaması” yöntemiyle belirlenmesine ilişkin MYK önerisi masaya yatırıldı.

YETKİLER KILIÇDAROĞLU’NDA TOPLANDI

PM, toplantısında merkez yoklaması yöntemiyle adayların belirlenmesi konusunda üyeler söz alarak görüşlerini dile getirdi. Üyelerin ezici çoğunluğunun ‘ön seçim’ yerine ‘merkez yoklaması’ yapılması kararının yerinde bir karar olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından, milletvekili adaylarının belirlenmesi ve ittifak görüşmelerini sürdürmesi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verildi.

BAŞVURU TARİHİ 30 NİSAN’DA BAŞLIYOR

PM toplantısında Milletvekili adaylıkları için 30 Nisan tarihinde başvuruların başlaması ve 7 Mayıs tarihinde başvuruların sona erdirilmesi kararı da verildi.

GÜNDEMDEKİ İSİMLER DEĞERLENDİRİLDİ

CHP’de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin isimleri konuşuluyor. Kulislerde gelişmelere göre ve ittifak seçeneklerine göre, CHP’nin sürpriz başka adayları da gündemine alabileceği ifade ediliyor.

ADAYLIK ÜCRETİ BELLİ OLDU

Ayrıca CHP’de milletvekili aday adaylığı için 11 bin lira para alınması kararı verildiği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.