ÖZKAR’DAN PARTİ İÇİNE UYARI: PARTİ MENFAATİNE ZARAR VEREN HAREKETLERE KARŞI DAHA SERT OLACAĞIM

CHP Eskişehir İl Başkanlığı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, ve Cemal Okan Yüksel, ilçe başkanları ile beraber örgütten ve eğitimden sorumlu başkan yardımcıları ile bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

ÖZKAR’DAN PARTİ İÇİNE UYARI: PARTİ MENFAATİNE ZARAR VEREN HAREKETLERE KARŞI DAHA SERT OLACAĞIM
21 Ocak 2018 Pazar 16:09

“İlçe örgütlerimiz bizden talep edecek, biz de ne gerekiyorsa yapacağız”

2019 hedeflerinin ve sandık çevresi örgütlenmesinin üzerinde durulduğu toplantıda Özkar, seçimlere çok az zaman kaldığını ve her an seçim olabilecek şekilde çok iyi hazırlanmak ve çalışmak gerektiğini vurgulayarak, “Sizlerden istediğimiz hızla sandık çevresi sorumlularını örgütlemeniz. Bu hem genel merkezin emri hem de tüzüğümüz gereği de yapmamız gereken bir görev. Kırsalı bu noktada geçen noktada da çok önemsedik hala önemsiyoruz. Çünkü merkezdeki ilçe örgütlerimizde hali hazırda kendini idare edebilecek kadrolar vardı. Ama kırsalda bunun olmadığını ve bu yüzden sıkıntılar yaşandığını biliyorduk. Kırsalın örgütlenmesini halledip orada iş birliği içinde olabileceğimiz çalışkan kadrolar kurmamız gerekiyordu bunu da başardık” dedi. Özkar sözlerine şöyle devam etti, “Adım atmadığımız ev, gitmediğimiz yer kalmamalı. İlçe örgütlerimiz bizden talep edecek, biz de ne gerekiyorsa yapacağız. “

“Bir buçuk yıl evimizden, işimizden, malımızdan fedakarlık edeceğiz”

Özkar, ülke menfaati ve gelecekteki kalıcılığımız için, “2019’da varlık nedenimizi ortadan kaldıran bir durumun içine girmek yerine bir buçuk yıl dişimizi sıkacağız. Evimizden, işimizden, malımızdan fedakarlık edecek ve bu bir buçuk yıl gerçek bir mücadele ve çalışma ortaya koyacağız, koymalıyız. Koymazsak eğer ortada legal siyaset diye bir şey kalmayacak, tek bir adamın ağzına bakan bu sistemde meclisin, siyasi partilerin bir önemi kalmayacak” diyerek 2019’da seçimin kaybedilmesi durumunda ne partinin, ne milletvekilliğinin ne de belediye başkanlığının bir önemi kalmayacağını vurguladı.

“Kimseyi kaybetmeye, dışarıda bırakmaya lüksümüz yok”

2019 seçimlerine diğer genel seçimler gibi bakılmamasını ve bunun gerçekten 1919 şartlarındaymışçasına ciddiye alınması gerektiğiniz ifade eden Özkar, “Bu seçimi çok ciddiye almalıyız arkadaşlar. Sadece seçilmişlerin en başındakiler değil, siz ilçe başkanlarım, başkan yardımcılarım, üyelerimiz ve sokaktaki vatandaş da dahil çok ciddiye almalıyız. Kimseyi kaybetmeye, dışarıda bırakmaya lüksümüz yok. Birlik olmalıyız, herkese kucak açmalıyız. Bunun provasını bizler referandumda yaşadık. Birbirine selam bile vermeyecek siyasi ve sivil gruplar CHP’nin öncülüğü ve disiplini altında bir araya geldi. Biz kimseye ne bir bayrak, ne bir flama olmayacak siyasi parti propagandası yapılmayacak dedik herkes bu disipline uydu. Bunu ne için yaptılar peki, durumun ciddiyetinin farkında oldukları için yaptılar. Yan yana

omuz omuza ilerlediler. Çünkü ülke şartlarını bunu gerektiriyordu” dedi .

“İnsanlar genel başkanlık, milletvekilliği, belediye başkanlığı sevdasına düştü”

Referandumda ve Adalet Yürüyüşü’nde yakalanan parıltı ve öncü modelin parti içindeki bazı kişiler yüzünden, partiyi yanlış yöntem ve tutumla eleştirdikleri için kaybolduğunu söyleyen Özkar şunları aktardı: “İnsanlar genel başkanlık, milletvekilliği, belediye başkanlığı sevdasına düştü. Bu elbette hakları ama ülkenin şu durumunda ve üstelik bunu partiyi yıpratarak yaptıklarında ben bunu kabul edilemez buluyorum. Referandumdan sonra tam o parıltıyı yakaladık kitlelerin bir araya gelmesinde öncü olduk. Deniz Baykal çıktı ‘Kılıçdaroğlu aday olmayacaksa istifa etsin’ dedi. Adalet Yürüyüşü yaptık, tek bir sorun yaşanmadı yine bir öncü olma durumu vardı, tarihe geçti. Muharrem İnce çıktı ‘ben genel başkanlığa adayım, olağanüstü kurultay toplansın’ dedi. Arkadaşlar her şeyin bir yeri ve zamanı vardır, bir yolu ve yöntemi vardır. Bu tarz hareketler partiye ve ülke menfaatine zarar verici hareketlerdir.  Bu dönem, bu tarz şeylerin karşısında daha sert olacağım.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.