"ORTAK ÇÖZÜMLER VE PROJELER ŞEHİR İÇİN KAZANÇ OLUR"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı ikinci oturumu başkan Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında 2018 yılı faaliyet raporu görüşüldü.

"ORTAK ÇÖZÜMLER  VE PROJELER ŞEHİR İÇİN KAZANÇ OLUR"
18 Nisan 2019 Perşembe 18:58

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı ikinci oturumu başkan Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında 2018 yılı faaliyet raporu görüşüldü.

Faaliyet raporu hakkında CHP grubu adına söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,"Stratejik şekilde Eskişehir'in temel ihtiyaçlarını gözeterek bir plan hazırlanmış. 5 yıllık süreç 31 Mart'ta hemşehrilerimiz tarafından aklandı. Bunun için Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ederim. Kaliteli hizmetlerle özgün belediye olma anlayışını sürdürmüştür. Modern ve çevreci otoparklar hizmete sunuldu. Kent meydanı hizmete açıldı. Beton yol uygulaması başlatıldı. Kırsala yönelik pek çok proje gerçekleştirildi. Şehrin daha yeşil olması için çalışmalar yapılmıştır" dedi.

- Bu konuda sayın başkana destek vereceğiz

AK Parti Grubu adına konuşan Murat Özcan, "5. kez seçilme başarısı gösteren Yılmaz Büyükerşen'i tebrik ederim. Sayın Büyükerşen tam yetkili olarak belediye başkanı seçilmiştir. 5.defa belediye başkanı seçilmiştir. Eleştiriler üslupla konuşma hakkımız kalmamıştır. Bunu 2019 yılına saklıyoruz. Ancak, Eskişehir'imizi bekleyen ciddi sorunlar vardır. Eskişehir'deki sorunlara ilişkin bizim de görüşlerimiz alınırsa şeref ve onurla bu görevlerde oluruz. İmar problemlerimiz var. Bu imar sorunun çözülmesi için ada bazında imar açılmalıdır. Bu konuda sayın başkana destek vereceğiz. Çevreyollarımızda alışveriş yapılacak yerler yoktur. Trafik sorunu söz konusudur. Bu konuda yapılacak çalışmada bizde varız. Kaçak kesim söz konusudur. Küçük ilçelere yapılacak tesislerle hayvancılığı ve ilçelerimizi kalkındıracaktır. Ciddi bir öğrenci nüfusu var. Üretime dayalı alanlarda göremiyoruz. Balık tutmayı öğretmeliyiz. Sanat ve zanaat alanında öğrencilerimize yönelik çalışmalarda bizde yer almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

-Eskişehirspor'umuz ciddi bir darboğazdadır

Özcan Eskişehirspor konusuna da değinerek, “Eskişehirspor ile yaşanan polemiklere kenara bırakmak istiyoruz. Eskişehirspor'umuz ciddi bir darboğazdadır. Göz göre göre yok olmasını istemiyoruz. Belediyemizin yapacağı katkılara bizde destek vermek istiyoruz. Bilgi ve beceri, tecrübe ve bütçenin birleşmesiyle güzel işler yapılacağı kanadindeyim" şeklinde konuştu.

-Murat Özcan’a teşekkür ediyorum, hasret kalmıştık

Son olarak konuşan Başkan Yılmaz Büyükerşen, "Murat Özcan'a teşekkür ediyorum. 5 yıldır hasret olduğumuz konuşma anlayışı. Örnek teşkil edecek konuşmadır. Sorunlar var. Nüfus büyüyorsa sorunlar da vardır. Kaynak meselesi sorunu vardır. Türkiye ekonomik krizden geçiyoruz. Bu kriz inşallah çeker gider. Yeni kaynakların verimli kullanılmasıyla bu sorunlar aşılır. Ortak çözümler ortak projeler bu şehir için kazanç olur. Bugüne kadar hep bunu bekledik. Önceden AKP il başkanını ziyaret ederek partili arkadaşlarla konuşun onlar bu projeleri meclise getirsin demiştim. Ama maalesef uygulama olmadı. Özcan'ın çevre yolunda alışveriş merkezi olmaması konusundaki istekleri konusunda ise Eskişehir'de çevre yolu yok. Projelerde var. Halihazırda çevreyolu olarak bildiğimiz yol şehri ortadan bölen yoldur. İl yoludur. Güney ve Kuzey çevreyolu yapılırsa trafik sorununa da büyük çözüm getirecektir. Mezbaha ile ilgili sorun ise, mezbaha konusunu üstlenmeliyiz ancak mezbaha kuracağımız anlamına gelmez. Beylikova et kombina tesisi canlandırılmalı. Öğrencilerin üretim yapıp yapmaması konusunda gençleri zorlayarak iş yaptırmamız sözkonusu olamaz. Öğrencilerin ekonomiye katkısı için çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

-Bunlar yönetici değil yok edici

Eskişehirspor konusunda Özcan’a yanıt veren Büyükerşen, “Eskişehirspor Eskişehir'in markasıdır. Talihsizliği şudur. Son zamanlarda ne yazık ki iş becerenlerin, dürüst yönetenlerin değil atını dağdan atlatan birtakım yöneticilerin eline kalmıştır. Carcur edilmiştir. Hesap sorulamaz hale gelmiştir. Bütün istekleri para, para, para olmuştur. Aldıkları parayı da carcur edip takımı perişan hale getirip, kulübü ortada bırakmışlardır. Bunlar yönetici değil yok edicilerdir. İftira atmaktan çekinmezler. Siyasileri birbirine düşürmekten geri kalmazlar. Yasa olarak büyükşehir belediyesinin spor takımlarına maddi destek verme yetkisi yoktur. Ağır hapis cezaları vardır. Ancak onlara akıl verdik. Kenar mahallerde imara açılan yerler var tarla sahipleriyle anlaşın gidin oralara konut yapın  'size de blok yapacağız' deyin Eskişehirspor yönetimine böyle müteahhitler geldi. 'Satarsınız para kazanırsınız' dedik ama 'dernek statüsünde' olmaz dedik. Benim bu fikrimi kendi işlerinde kullandılar. Eskişehirspor'a tek bir metelik bile vermediler. Tek akıllıca iş vardır. Evvela dernek statüsünde çıkın. GS, BJK ve FB ile mi rekabet edeceksiniz dernek statüsü ile bu olmaz, hemen şirket olun. 3-4 yıllık plan yapın. Ama beni dinlemiyorlar" dedi. 

Konuşmaların ardından 2018 yılı faaliyet raporu AK Parti’nin çekimser kalmasına karşın oybirliğiyle kabul edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.