"OMUZ OMUZA DAHA GÜZEL GÜNLERE YÜRÜYECEĞİZ”

 Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir’de yaşayan çoğunluğu Ağrı ve Van olmak üzere Güneydoğulu yurttaşlarla bir araya geldi.   

"OMUZ OMUZA DAHA GÜZEL GÜNLERE YÜRÜYECEĞİZ”
26 Mart 2019 Salı 16:29

Emek Mahallesi’nde bulunan Ekin Düğün Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar’da katıldı. Güneydoğulu yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Başkanlar, ayrıştırma çabalarına karşı birlikte mücadele etmenin öneme dikkat çekti. 

“ÇİFTÇİYİ TARIM VE HAYVANCILIKTA AYAĞA KALDIRACAK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”
Vatandaşlara hayata geçirdikleri projeleri anlatan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, önümüzdeki dönemde çiftçiyi tarım ve hayvancılıkta ayağa kaldıracak projelere imza atacaklarını ifade etti. Ağrı ve Vanlılar başta olmak üzere kendilerine destek verenlere konuşmasında teşekkür eden Büyükerşen, yeni dönemde kendileriyle iyi ilişkiler içerisinde olmaya devam edeceklerini ifade etti.

“TÜRKİYE HALKLARI ET İLE TIRNAK GİBİ”
Konuşmasında miting alanlarında yapılan ayrıştırıcı konuşmalara değinen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,   Kurtuluş Savaşını birlikte yapmış, Çanakkale’ de Sakarya’ da birlikte mücadele etmiş insanları bölmenin kolay olmadığını söyledi. Türkiye halklarının et ile tırnak gibi olduğunu kaydeden Başkan Kurt, Eskişehir’in Türkiye’nin dört bir yanından göç alan bir şehir olduğunu ifade etti. Eskişehir’e göç edenlerin Eskişehirlilerin birer parçası olarak gördüğünü dile getiren Başkan Kurt, Eskişehir’e Güneydoğu’dan göç eden yurttaşların Eskişehir’in sanayileşmesinde çok büyük katkıları olduğunu belirtti. Yerel yönetimlerde ayrıma yer olmadığını vurgulayan Başkan Kurt, Eskişehir’de kardeşçe yaşayabilmenin yolunun birlikte mücadele edebilmek olduğunun altını çizdi. Türkiye’yi benden olan benden olmayan diye ayrıştırmaya kalkanlara karşı birlikte mücadele etmek zorunda olduklarına dikkat çeken Başkan Kazım Kurt, bunun içinde 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi. 

“HEP BİRLİKTE, YAN YANA VE OMUZ OMUZA DAHA GÜZEL GÜNLERE YÜRÜYECEĞİZ”
Etkinlikte konuşma yapan isimlerden biri de Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç oldu. Programda vatandaşlar ile bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Başkan Ataç, Çanakkale’ye her gittiğinde oradaki şehitliklerde ülkenin dört bir yanından gelerek vatan uğruna can vermiş Mehmetçikleri gördüğünü söyledi. Bu birlikteliğin Eskişehir’de de çok güzel bir biçimde yaşatıldığını kaydeden Başkan Ataç, kente ülkenin çeşitli yerlerinden göç edenler ile birlikte Eskişehir’de bir kültür zenginliği oluştuğunu da belirtti. Bu birliktelik ve huzur ortamının asla bozulmayacağına vurgu yapan Başkan Ataç, bundan sonra da Eskişehir'de hep birlikte, yan yana ve omuz omuza daha güzel günlere yürüneceğini ifade etti.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.