OKUYAN: YILMAZ BÜYÜKERŞEN YENİDEN BAŞKAN OLACAK

Deneyimli siyasetçi- eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in 31 Mart seçimlerinde yeniden başkan olacağını söyledi.

OKUYAN: YILMAZ BÜYÜKERŞEN YENİDEN BAŞKAN OLACAK
16 Mart 2019 Cumartesi 11:29

Deneyimli siyasetçi- eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti. Okuyan Eskişehir’i çok beğendiğini fiilen emekli olduğunda direk yerleşeceği yerin Eskişehir olduğunu belirtti.  Beka sorununa değinen Okuyan ülkede beka sorunun olmadığını ifade etti. Okuyan “Beka tartışması baştan beri Sayın Cumhurbaşkanı tarafından bana göre şuan içinde bulunduğu zorluğu, önümüzdeki seçimlerin sonuçlarını çok iyi gördüğü için dikkatleri başka bir tarafa çekme olarak ortaya attı. Beka tartışmasın 3 yönü var. Sayın Devlet Bahçeli ile Sayın Tayyip Erdoğan’ın kendi bekalarının tartışmasıdır. Koltuk bekasıdır. Ülkenin beka tartışması yok. Nedir o bekalar, koltukları gidiyor. Otoriteleri gidiyor. Tabanları gidiyor. AKP’nin ve onun destekçisi olan Devlet Bahçeli’nin yaptırdığı anketlerin tamamında kendi bekalarının nasıl bertaraf olduğunu gördüklerinin telaşı içindeler” dedi.

MİLLETİN BEKA SORUNU YOK İŞSİZLİK SORUNU VAR

Okuyan, Cumhur İttifakının beka söylemlerinin tutmadığını belirterek, “ANAR 17 senedir AKP’ye hizmet veriyor. ANAR’ın son yaptırdığı araştırmada bekayı soruyor, halkın seçimlere giderken en öncelikli isteği nedir, neden şikâyetçidir onu soruyor. Halkın yüzde 76,4’ü ekonomi, işsizlik, geçim sıkıntısı, yoksulluk diyor. Beka sorunu var diyenler yüzde 5,6. Beka söylemleri tutmadı” diye konuştu.

PARTİCİK DEDİĞİ SAADET PARTİSİ’Nİ YAZSIN BİR TARAFA

AKP Genel Başkanını kibir abidesi olarak yorumlayan Okuyan, “Beka tutmayınca diğer partilere saldırmaya başladı. İYİ Parti’ye yükleniyor. Saadet Particik diyor. Tayyip Erdoğan duysun Şanlıurfa’yı Saadet Particik alacak. Adıyaman’ı Saadet Particik alacak. Ordu’yu şuan zorluyor. Particik dediği Saadet Partisi’ni yazsın bir tarafa” şeklinde konuştu. Okuyan beka sorunu varsa AKP Genel Başkanının milleti bu soruna karşı bir araya getirmesi gerektiğini vurdu. Eski bakan Okuyan, CHP’ye oy vereceğini, başka bir partiye oy verenlerin zillet olarak görülmesini ise doğru bulmadığını aktardı.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN YENİDEN BAŞKAN

Yaptığı araştırmalarda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni Yılmaz Büyükerşen’in alacağını aktaran Okuyan, “Yılmaz Bey yeniden seçilecek. Londra merkezli yabancı finans kuruluşlarının seçim öncesi yaptıkları araştırmalara göre Eskişehir’de ve birçok ilde Tayyip beyi üzecek sonuçlar var” dedi.

İZMİR’DE 30 PUANLIK FARK OLACAK

Hatay, Adana, Mersin, Denizli, Aydın, Manisa, İzmir’de Millet İttifakının seçimi kazanacağını söyleyen Okuyan şunları söyledi:

 “İzmir’de AKP ile CHP arasındaki fark asgari 30 puan. Şuan yüzde 68 CHP’nin oyunu yüzde 31,4 AKP’nin oyu. Konya’yı, Kayseri’yi, Kahramanmaraş’ı AKP alacak ama Samsun’u alabilecek mi? Trabzon’da nasıl olacak? Ama buralarda sonuçları biliyorum. Diyarbakır’ı Ağrı’yı, Mardin’i AKP ve onun yedek lastiği olan Devlet Bahçeli alamayacak. MHP demiyorum; MHP’li seçmeninin yüzde 38’i, AKP’ye oy vermeyecek. Büyükşehirlerin dörtte üçü ellerinde bu seçimlerde bunun tam tersi olacak. Dörtte üçü muhalefete geçecek. Tayyip Bey şimdiden Şanlıurfa’yı tebrik etsin. Şanlıurfa’yı Saddet Partisi olacak”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.