ODUNPAZARI MEYDANI’NDAN SARAYI UYARDILAR

Cumhuriyet Halk Partisi OHAL'e karşı Odunpazarı Meydanı’nda oturma eylemi yaptı.

ODUNPAZARI MEYDANI’NDAN SARAYI UYARDILAR
16 Nisan 2018 Pazartesi 14:26

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından, OHAL'e karşı oturma eylemi düzenlendi. Oturma eylemine CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP İl Başkanı Sinan Özkar ve partililer katıldı.

“OHAL rejiminde biz artık sona geldik”

Eylemde konuşan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, AK Parti’ye yüklendi. Göker, “Bu ülkede sizin getirdiğiniz öngörülen ama önleyemediğiniz bir darbe yaşandı. Fakat sonuçlarından yararlanarak ilan ettiğiniz OHAL rejiminde biz artık sona geldik. Türkiye’yi laik, demokratik ve hukukun üstünlüğüne inanılan bir ülke haline getirmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

“Meşruiyeti olmayan bir değişikliğini ülkeye dayattılar”

Geçtiğimiz yıl 16 Nisan’da gerçekleşen referanduma değinen CHP İl Başkanı Özkar ise, “Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam bir yıl geçti. 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşruiyeti olmayan bir değişikliğini ülkemize dayatmıştır. ‘Evet’ demenin devletim tüm kurumlarıyla desteklendiği, ‘hayır’ demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır” dedi. 

“KHK’lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir”

Türkiye’nin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini söyleyen Özkar, “İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılanmanın da aracı olmuştur. KHK’lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye’yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir. AK Parti iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAL giderek sağcı-solcu, muhafazakar- sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüşmüştür. OHAL ile ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır. İlan ederken bir buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine artık yeter demeye başlamıştır” ifadelerini kullandı.

OHAL rejimine derhal son verilmelidir

Özkar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları, Türkiye’yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL’i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada benzer uygulamalarla imza atmaktadırlar.  Bizim talebimiz kesindir. Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanımadığı, milletvekillerinin rehin alındığı baskıcı uygulamalar ortadan kalkmalıdır. Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır. Tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden, çağdaş, demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Sadece bu meydandan değil, Türkiye’nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara’daki Saraylıları uyarıyoruz. “

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Yapıcı - 6 yıl önce
Soğuk yere oturmasalar iyiydi.