Nabi Avcı’dan açılış dersi

AK Parti Eskişehir Milletvekili, Millî Eğitim ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Nabi Avcı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) 2018- 2019 akademik yılı açılışında “Enformatik Cehalete Karşı Üniversitelerin Rolü” konulu ilk dersi verdi.

Nabi Avcı’dan açılış dersi
23 Ekim 2018 Salı 15:33

Açılış dersindeki konuşmasına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde katkıda bulunan, başta merhum Sıtkı Koçman Beyefendi olmak üzere, herkese teşekkür ederek başlayan Avcı, ünlü İngiliz şair Thomas Stearns Eliot'ın şiirinden örnek vererek, hikmet, bilgi, enformasyon ve data arasında hiyerarşik bir bağ olduğuna vurgu yaptı. Bilgi sahibi olmanın kişiyi hikmet sahibi yapmadığını belirten Avcı, iyi bir hukukçunun, iyi bir doktorun ya da iyi bir profesörün her zaman entelektüel de olamayacağını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.