Muhalefet milletin kafasını karıştırıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Muhalefet milletin kafasını karıştırıyor
11 Şubat 2017 Cumartesi 00:22

Eskişehir’de partililere seslenen Ataş’ın gündemine anayasa değişiklik teklifi hedefinde ise muhalefet vurdu. Nisan’da yapılacak referandum önemine dikkat çeken Ataş, “Anayasa değişikliğinin en önemli kriterlerinden bir tanesi, Türkiye artık hükümetler kuruldu mu, kurulacak mı diye bir sorun yaşamayacak. İstikrarlı bir dönemin başlangıcı olacaktır. Bu halk oylaması sıradan bir halk oylaması değildir. Türkiye’nin geleceği ile ilgili son yüz yılın en önemli projelerinden bir tanesidir. Türkiye'de 90 yılda 65 tane hükümet kurulmuş. Bunun ortalaması 1 yıl, 1 buçuk yıl. O, 1 buçuk yıl ortalamasını yukarı çeken AK Parti iktidarındaki istikrarlı dönemlerdir. Onları düşündüğünüz zaman 1 yıldan daha az sürelerde hükümetler kurulmuş. O istikrarsız dönemlerdeki hükümetlerin ülkeye hizmet yapma şansı olmamıştır” dedi.
ATAŞ’TAN SEFERBERLİK ÇAĞRISI
Anayasa değişikliğinin vatandaşlara anlatılması için partililere seferberlik çağrısında bulunan Ataş, "Türkiye’nin daha hızlı bir kalkınma yolculuğu içerine girmesi hem Türkiye’nin geleceği ile ilgili hem de bilesiniz ki mazlum ülkelerin, mazlum insanların haklarını savunma noktasında ortaya çıkmış halk oylaması bu kadar büyük önem taşımaktadır. Yani hepimiz bir seferberlik anlayışı içerisinde bu önümüzdeki 65 günlük süreci böyle bir sorumluluk içerisinde geçirmeye mecburuz” ifadelerini kullandı. 
MUHALEFET MİLLETİN KAFASINI KARIŞTIRIYOR
CHP'nin yanlış bilgileri dile getirdiğini savunan Ataş, ana muhalefet partisine 'Allah'tan korkun' diyerek seslendi. Ataş, “Ana muhalefet partisi çıkıyor, bir takım yalan yanlış bilgilerle her seçimde olduğu gibi milletin kafasını karıştırmaya çalışıyor. Yeni anayasa değişikliği 18 maddelik bir anayasa değişikliğidir. Bunlar arasında toplumun her kesimini ilgilendiren yönetimle ilgili 7-8 tane önemli maddesi var. Bir başka hususta ‘Cumhurbaşkanına sınırsız yetkiler veriliyor’ deniliyor. Allah aşkına, açın şu anda anayasada yazan Cumhurbaşkanının yetkileriyle, yeni düzenlemede Cumhurbaşkanına tanınan yetkileri yan yana koyun ve okuyun. Cumhurbaşkanının şuan ki yetkileri, yapılan düzenlemedeki yetkilerden çok daha fazladır. İstediği an hükümeti fesih etme, Meclisi seçime götürme yetkisi vardır. Yeni sistemde böyle bir şey yok. Ama ana muhalefet partisi kalkıyor, ısrarla sözcüleri şunu söylüyor, ‘Tayyip Erdoğan’a tanınan özel bir yetki. Meclisi fesih edecek, istediği zaman Meclisi seçime götürecek, Meclisin hiçbir yetkisi yok.’ Allah'tan korkun" diye konuştu.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.