MÜFTÜLERE RESMİ NİKAH İZNİ TOPLUMU KUTUPLAŞTIRIR

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer AKP’nin Meclise sunduğu müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısına tepki gösterdi.

MÜFTÜLERE RESMİ NİKAH İZNİ TOPLUMU KUTUPLAŞTIRIR
13 Ekim 2017 Cuma 16:01

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısının toplumu kutuplaştıracağını, toplumu ‘belediye nikahlılar ve ‘müftü nikahlılar’ diye kutuplaştırarak ikiye böleceğini söyledi.

TOPLUMU KUTUPLAŞTIRIR

AKP’nin müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısı İç İşleri Komisyonu’nda görüşülerek, muhalefetin ve toplumun tüm kesimlerinin karşı çıkışlarına rağmen Meclis Genel Kurulu’na geldi. Tasarı gelecek hafta Meclis’te görüşülecek.

Tasarıya karşı Türkiye’nin 81 ilinden gelen CHP’li kadınlar önceki gün Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek tasarıyı protesto ederek basın açıklaması düzenlediler. Basın toplantısına çok sayıda CHP milletvekili de katıldı. Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, tepkisini şöyle dile getirdi: “ Geniş halk kesimlerinin karşı duruşuna rağmen AKP’liler ‘isteseniz de istemeseniz de biz bunu geçireceğiz’ diyor. Ama bunun zararlarını düşünmüyorlar. Eğer bu yasa Meclis’ten geçerse toplum ‘belediye nikahlılar’ ve ‘müftü nikahlılar’ olmak üzere ikiye ayrılacak, ülkenin birliğine, bütünlüğüne daha büyük zararlar verecek. Yurttaşlarımız daha da kutuplaşacak, kardeşliği, birliği, huzuru bozulacaktır. Bizim toplumumuzda isteyenlere imam nikahı uygulaması zaten var. Bunun önünde bir engel yok. Hal böyleyken imamlara, müftülere resmi nikah verilmesi halkımızı kutuplaştıracağı için biz bu yasaya sonuna kadar karşı çıkacağız. Yasanın Meclis’ten geçmemesi, AKP’nin bu yanlıştan bir an önce dönmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

BÜTÜN KADINLAR KARŞI ÇIKMALI

Tasarının Türkiye Cumhuriyeti’nde kadınların Medeni Kanun ile kazandıkları hakları kaldıracağını belirten Çakırözer, “ Bu tasarıdan en büyük zararı kadınlarımız görecek. Çocuk yaşta evliliklerin önü açılacak. Bu yüzden hangi görüşten olursa olsun, her şeyden önce tüm kadınların buna karşı olması lazım. Biz erkekler de kadınlarla birlikte Atatürk’ün mirası laik Cumhuriyetimizi hep birlikte omuz omuza, kol kola sahip çakacağız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ukab UKABE - 7 yıl önce
Niye.Kafanizda kurup birbirinizi gaza getirmeyin,her ikisinde devlet memuru.Neyle uğraşıyorsunuz ,bu iç siyaset değildir.