MİMARLAR ODASINDAN EOSB’YE TEPKİ!

TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Serdar Çavdar, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından yapılacak olan ‘yaşam parkı’nda mimari proje için ihaleye çıkılmamasına tepki gösterdi.

MİMARLAR ODASINDAN EOSB’YE TEPKİ!
15 Mart 2019 Cuma 15:34

Başkan Çavdar yaptığı yazılı açıklamada, “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde neler oluyor, sormak ve sorgulamak gereğini duydum.  Müdürlük, OSB içerisinde bir yaşam merkezi yaptırmayı planlanıyor. Çok güzel. Ancak, bu yaşam merkezi için sadece statik, mekanik ve elektrik projeleri için ihaleye çıkılıyor. Nedense mimari proje için ihaleye çıkılmıyor. Mimari projesi olmadan diğer projeler için nasıl ihale yapılacak? Sorduğumuzda ise, yönetim kurulunun bu projeyi bir "mimara" çizdirdiğini söylüyorlar. Hadi diyelim bu da olabilir. Herkes istediği mimarla çalışabilir, işini kendisi bilir, sonucunun sorumluluğunu da almış olur.  Ancak, projeyi yapan mimar olarak verdikleri isim, Mimarlar Odası üyesi olmadığı gibi T.C. vatandaşlığını alıp almadığı da bir muamma... Aynı, Eskişehir’in ticaretini güçlendirmesi, desteklemesi gereken kurum olan ETO’nun, Kongre ve Fuar Merkezi’nin projesini Eskişehirli olmayan bir mimara çizdirmesi gibi” dedi. Çavdar, “Bizim bu sorgulamamızdan sonra, tesadüf ki yine OSB Müdürlüğü’nden şubemize bir yazı geldi. OSB Müdürlüğü’nün yapmayı düşündüğü bir Meslek Lisesi projesi için üyelerimize duyurulmak üzere bir ilan Yazıda,15 gün içinde mimar üyelerimizin hazırlayacakları konsept projeleri OSB Müdürlüğü’ne göndermeleri isteniyor. Projelerin arasından seçim yapıp uygulayacaklarmış” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.