MİLLET İTTİFAKI MİHALLIÇÇIKLILARLA BULUŞTU

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Mihallıçcık Belediye Başkan Adayı Serdar Ulucan Mihalıççık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, Mihallıççıklılarla buluştu.

MİLLET İTTİFAKI MİHALLIÇÇIKLILARLA BULUŞTU
25 Mart 2019 Pazartesi 15:30

Mihalıççıklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde (MİYAD) Belediye Başkan Adayları ile Mihallıçcıklılarla buluşan ve 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkan Adaylarına destek isteyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Bugünlerde Milliyetçilik kavramı çok tartışılmakta. Milliyetçilik nasihat etmek, nutuk etmek değildir. Gerçek milliyetçilik bu vatana, bu vatanın insanların yurttaşlarına hizmet etmektir. Milliyetçilik Hocamın yaptığı gibi Mihallıççık’a meyve kurutma tesisi kurmaktır. İnsanlarımızın çalışabileceği, Mihallıççıklıların, Eskişehirlilerin özellikle de kadınların çalışabileceği, üretebileceği tesisler kurmaktır. Milliyetçilik Sudan’da toprak satın almak değildir. Milliyetçilik vatan topraklarını satmak değildir. Milliyetçilik yine hocamızın yaptığı gibi Sarıcakaya’da, Mihalgazi’de toprağa değer vermektir” dedi.  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Mihallıçcık Belediye Başkan Adayı Serdar Ulucan Mihalıççık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, Mihallıççıklılarla buluştu.

MİLLİYETÇİLİK ÜRETMEK, TOPRAĞA DEĞER VERMEK, ÇİFTÇİYİ KALKINDIRMAKTIR
Ziyarette konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adayları için destek isteyerek, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Mihalıççık Eskişehir’de öteden beri bu ülkeye bağlılığı ile bilinir. Son günlerde ülkemizde Milliyetçilik kavramı çok tartışılmakta. Milletçilik nedir? Milliyetçilik nasihat etmek, nutuk etmek değildir. Öyle olduğunu düşünenler olabilir. Ama gerçek milliyetçilik bu vatana, bu vatanın insanların yurttaşlarına hizmet etmektir. En iyi milliyetçilik bu ülkeye, bu ülkede yaşayanlara hizmet etmektir. Böyle baktığınızda milliyetçilik şeker fabrikasını satmak değildir, tank palet fabrikasını satmak hiç değildir. Hele hele Katar’a satmak değildir. Ama milliyetçilik Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’in yaptığı gibi Mihalıççık’a meyve kurutma tesisi kurmaktır. İnsanlarımızın çalışabileceği, Mihalıççıklıların, Eskişehirlilerin özellikle de kadınların çalışabileceği, üretebileceği tesisler kurmaktır. Milliyetçilik Sudan’da toprak satın almak değildir. Milliyetçilik vatan topraklarını satmak değildir. Milliyetçilik yine hocamızın yaptığı gibi Sarıcakaya’da, Mihalgazi’de toprağa değer vermektir. Milliyetçilik asla Sırbistan’dan et ithal etmek değildir. Yeni Zelanda’sından Avustralya’sından inek ithal etmek değildir. Milliyetçilik Alpu’nun Bozan’ına, ortasına 400 dönüm arazi verip 50 tane manda alıp Eskişehir’in çiftçisini zengin etmektir, kalkındırmaktır. Milliyetçilik ona buna sataşmak, millete aşağılayan tabirlerle, illet zillet gibi, demek değildir. Milliyetçilik, Kazım Başkan burada çocuklarımız için kütüphane açmaktır, yaşlılarımız için yaşayabilecekleri bakım evleri açmaktır, kadınlar için çocuklar için halk merkezleri açmaktır. Milliyetçilik şehrimizde nefes alacağımız parkları, yeşil alanı arttırmaktır. Ben inanıyorum ki Mihallıççıklılar seçime giderken bunları da düşünecektir.Gerçek milliyetçiliği Eskişehir’de olsun Türkiye’de olsun kimler hayata geçirmek için uğraşıyor, gece gündüz çaba sarf ediyor, kimler ise milliyetçilik lafını kullanarak kendi insanına kendi halkına hakaret ediyor. Ben bunu sizlerin en iyi şekilde değerlendireceğini çok iyi biliyorum. Umut ediyorum ki bu kutuplaştırma, ayrıştırma bizi bölme, birbirimize düşman etme havası 1 Nisan sabahı dağılacak. Aynı, biz dört dönemdir Yılmaz hocamızdan biliyoruz. Bu şehirde kucaklaşmayı kardeşliği barışı huzuru biliyoruz. Aynı hava hem Eskişehir’e daha güçlü hâkim olacak. Hem de inanıyorum ki bu ülkenin Ankara’sı Antalya’sına, Bursa’sına, Adana’sına, Mersin’ine, Balıkesir’ine ülkenin dört bir yanına kardeşlik havası hâkim olacak. Bu konuda ben değerli Mihalıççıklı kardeşlerimizin sağduyusuna, ülke vatan sevgisine, milliyetçiliğine yürekten güveniyorum.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.