MHP REFERANDUM STARTINI VERDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Eskişehir’de konuştu. Demirel, “Biz parti olarak herkesin kararını saygılıyız. Bizim 'evet' kararımıza da herkes saygı göstermeli” dedi.

MHP REFERANDUM STARTINI VERDİ
26 Şubat 2017 Pazar 20:50

16 Nisan’da yapılacak referandum da AK Parti ile birlikte yeni anayasa değişikliğini destekleyecek ve halktan evet oyu alabilmek için çalışacak olan MHP ilk toplantısını bugün Gar Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantı öncesi parti binasında basının önüne geçen Genel Merkez üyeleri, referandum sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Türkiye ve çevresinde yaşanan sorunlara dikkat çekerek “Bu kadar sorunların olduğu bir süreçte devletin güçlü olmadığı, seri kararlar alamadığı, yönetimde fiili ve hukuki karmaşa sürdüğü müddetçe Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923 ruhu ile devam etmesi mümkün görünmemektedir” dedi.
Referandum ile ilgili de konuşan Demirel, şunları kaydetti: “Anayasanın ilk 4 maddesi üzerine tartışma yapılma bahsinin artık Türkiye’de kapandığını ifade eden Demirel, şunları söyledi: “Referandumun yeni bir kutuplaşma sebebi olmasını MHP olarak kabul etmiyoruz. Bu toplumda referandum halkın kararının ortaya çıkması için yapılmaktadır. Bunun bir kutuplaşmaya sebep olması parti olarak istemediğimiz ve kabul etmeyeceğimiz bir şeydir. Biz parti olarak herkesin kararına saygılıyız. Türk milletinin kendi kaderine sahip çıkma hakkına saygı gösteriyoruz. Herkesin de bu saygıyı göstermesini bekliyoruz. Bizin ‘Evet’ kararımıza da herkes saygı göstermeli. Biz parti olarak ‘Evet’ diyeceğimizi söylüyoruz. Bunu sebepleri ile birlikte savunuyoruz. Bizim bu ülke için yeminimiz vardır. Vazgeçemeyiz. Bu nedenle 16 Nisan’da MHP olarak ‘Evet’ diyoruz.”
Basın toplantısına MHP Osmaniye Milletvekili MYK Üyesi Ruhi Ersoy, MYK üyesi Sultan Gündüz, MHP İl Başkanı Kadir Bıyık, Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses, Odunpazarı İlçe Başkanı Deniz Durak ve çok sayıda partili katıldı. 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.