MHP OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

MHP Eskişehir İl Teşkilatı’nın 12’inci Olağan Kongresi’nde, atama ile göreve gelen Kadir Bıyık bu kez partililerin oylarını alarak başkan seçildi.

MHP OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI
21 Mayıs 2017 Pazar 16:48


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir İl Başkanlığı’nın 12’inci Olağan Kongresi, Yeşiltepe Düğün Salonu’nda yapıldı.  Kongre’nin Divan Başkanlığı’nı MHP MYK Üyesi ve Tekirdağ eski Milletvekili Bülent Belen üstlendi. Katip olarak ise Ankara Ülkü Ocakları eski Başkanı Ozan Özdemir, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ersin Pehlivan, Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ünal ve Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Eyyüp Yılmaz görev yaptı. 
 
MALİ RAPOR İBRA EDİLDİ
Kongrenin yapıldığı salonda Mustafa Kemal Atatürk ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Alparslan Türkeş’in dev posteri asıldı. Ayrıca bina Türk bayrakları ve parti bayrakları ile donatıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre kongrede faaliyet raporu ve mali rapor okunarak ibra edildi. 

‘TOPUKLU EFE’YE GÖNDERME
MYK Üyesi Bülent Belen, kongrede yaptığı konuşmasında, partiden ihraç edilen Meral Akşener’e isim vermeden ‘topuklu efe’ benzetmesi üzerinden göndermede bulundu. MHP’nin 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra yaşadığı oy kaybının bazı kesimlerce fırsata çevrildiğini belirten “ Topuklu hanımefendi’ denilen hanıma sormak lazım. Fetöcü olmadığını iddia eden hanımefendinin, olağanüstü kurultay pazarı kurarak, tarlalarda olağanüstü kurultay toplamasının yolunu açan fakat yüce Türk adaleti tarafından engellenen kurultay kararını veren hakimler, hangi davadan dolayı tutuklanmıştır, hangi davadan dolayı mesleklerinden ihraç edilmiştir” dedi.
 
TEŞİKALATA TOPARLANIN ÇAĞRISI
Milliyetçi Hareket Partisi üyelerine, 18 Mart 2018’de gerçekleşecek büyük kurultay öncesi toparlanın çağrısı yapan Belen, bundan sonraki hedeflerinin 2019 yılında yapılacak olan milletvekili seçimlerinde MHP’yi birinci parti yapmak olduğunu ifade etti.
 
BAHÇELİ’NİN MESAJI OKUNDU
Kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gönderdiği mesaj partililere okundu.  Bahçeli mesajında; “Milliyetçi Hareket Partisi özellikle 1 Kasım 2015 genel seçimlerini takip eden süreçte ağır ve çok boyutlu saldırı, tahrik ve operasyonlara maruz kalmıştır. Tarihi misyonumuzu çekemeyen, siyasi ve ahlaki duruşumuzu kabul edemeyen odaklar, karanlık niyetli çevreler vakit kaybetmeksizin harekete geçmişlerdir.  Milliyetçi Hareket Partisi maalesef zorlu ve yıpratıcı günler yaşamıştır. Hiçbir başarımızda ve yüksek mücadelemizde adı, sanı duyulmamış bir güruh her türlü fitne ve dedikodu silahıyla aramızı bozmaya, yürüyüşümüzü engellemeye, davamızı eritmeye kalkışmıştır” ifadelerine yer verdi. 


“ÜLKÜCÜYÜ ÜLKÜCÜYE KIRDIRMAK İSTİYORLAR”
MHP İl Başkanı Kadir Bıyık ise, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Ülkemizin geleceği noktasında inisiyatif alan partimizin içerisinde kargaşa yaratmak isteyen, ülkücüyü ülkücüye kırdırmayı hedefleyen mihraklar asla emellerine ulaşamayacaklardır. Bizler ülkücülüğü sinesinde sindirmiş, Başbuğum Alparslan Türkeş’in ‘hepiniz birer Türk Bayrağısınız, bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin’ sözündeki manayı özümsemiş Türk bayraklarıyız.”
 
“MHP, ESKİŞEHİR’DE BELEDİYE ALAMAZ ALGISINI YIKACAĞIZ”
Eskişehir için de iddialı konuşan Bıyık, “Şehrimizde kaybettiğimiz milletvekilliğini tekrar kazanacağız. Kazanacağımız belediyelerle üretken belediyecilik politikamızı tüm Eskişehir’e göstereceğiz. Şehrimizde ülkücü, milliyetçi hareket tüm ilçeleri, belediye meclis üyeleri ve tüm ülkücü kuruluşlar ile tek yürek, tek bilektir. MHP, Eskişehir’de belediye alamaz algısını yıkacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek adaylı kongrede, Kadir Bıyık başkanlığa seçildi.  Kadir Bıyık başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
 
YÖNETİM KURULU: Serdal Keleşoğlu, Murat Avcı, İsmail Candemir, Mehmet Kıyak, Cüneyt Deniz, Hakan Karakaya, Atila Biçer, Fatih Erdem, Fuat Kozak, Yusuk Ak, Serdar Uğur Yalçın, Kadriye Alkan, Hüsnü Çolak, Sibel Şengül, Hilmi Kodaz, İsmail Ünal, Serdar Doğan, Semih Özcan, Ömer Lütfi Şanlı, Hamza Şen, Şamil Seyhan, Yavuz Yalçın, Süleyman Doğan, Seyit Ahmet Yeni…
DİSİPLİN KURULU: Hamza Demir, Saim Uysal, Deniz Durak, Polat Öztürk, Fırat Sürmeli, Yasin Gök, Süleyman Özkan…
 
ÜST KURUL DELEGELERİ: Kadir Bıyık, Yasin Yumrukaya, Uğur Yüceses, Ali Rıza Kahveci, Ahmet Yılmaz, Hasan Hakan Altuğ, Gürsel Karaçul, Hasan Gül, Serdal Keleşoğlu, Cüneyt Deniz, Serdar Uğur Yalçın, Hakan Karakaya, Atilla Biçer, Fuat Kozak…
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail imdat - 7 yıl önce
Hayırlı olsun