MHP İL BAŞKANI BIYIK İSTİFA ETTİ

MHP Eskişehir İl Başkanı Kadir Bıyık 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmak için istifa etti.

MHP İL BAŞKANI BIYIK İSTİFA ETTİ
26 Nisan 2018 Perşembe 12:20

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı Kadir Bıyık, 24 Haziran'da yapılacak olan erken seçimde Eskişehir'den milletvekili adayı olmak için istifa etti.

İl Başkanı Bıyık, 21 Mayıs 2017'de yapılan İl Başkanlığı kogresinde yeniden seçilmiş ve güven tazelemişti.

Kadir Bıyık kimdir?

MHP Eskişehir İl Başkanı Kadir Bıyık Ülkü Ocakları'ndan gelen bir MHPlidir. Yunusemre Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okumuş ve İstanbul Aydın Üniversitesi'nde lisans eğitimi almıştır. Eskişehir siyasetinin içinde yer almış biri olan Kadir Bıyık Eskişehir Ülkü Ocakları İl eski Başkanı olarak da görev yapmıştır. Dönemin Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı Oğuz Sever, muhalif grubu desteklediğini açıklamıştı. Sonrasında MHP Eskişehir İl Başkanı Oğuz Sever ve yönetim kurulu üyeleri görevden alındı. Yerine ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ekibi tarafından Eskişehir Ülkü Ocakları İl eski Başkanı Kadir Bıyık getirildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de desteği ile 14 Temmuz 2016'da MHP Eskişehir İl Başkanı olarak atanmıştır. 21 Mayıs 2017'de  yapılan seçimde tekrar aday olan Kadir Bıyık tek liste ile gidilen seçimden güven tazeleyerek ayrılmış ve tekrar MHP Eskişehir İl Başkanı olarak seçilmiştir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.