MESELE ‘SAĞ- SOL’ MESELESİ DEĞİL!

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, merkez sağda siyaset yapmış siyasetçiler ile birlikte ilçeleri ziyaret ederek, anayasa değişikliğine neden ‘hayır’ dediklerini anlattı.

MESELE ‘SAĞ- SOL’ MESELESİ DEĞİL!
05 Mart 2017 Pazar 14:42

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Alpu eski Belediye Başkanı Demokrat Parti’li Mustafa Gökçe ve Doğru Yol Partisi’nden Odunpazar Belediye Başkanı seçilen Ayhan Boyer ile birlikte Mihalıççık ve Alpu’da, ‘hayır’ çağrısı yaptılar.  Ziyarette CHP İl Başkanı Sinan Özkar ve Mihalıççık İlçe Başkanı İsmet Taner de katıldı.
İLÇE BAŞKANLIKLARI ZİYARET EDİLDİ
CHP heyeti ile eski ilçe başkanları Mihalıççık da CHP, AKP, MHP, DP ve SP ilçe binalarını ziyaret ederek ilçe yöneticileriyle sohbet ettiler. Yunus Emre Mahallesi’de meydanda yapılan toplantıda CHP’li Çakırözer ve Özkar’ın yanı sıra Ayhan Boyer ve Mustafa Gökçe de halka seslenerek ‘hayır’ çağrısı yaptılar.
SONU BİLİNMEYEN DİPSİZ KUYU
Çakırözer, yaptığı konuşmada Anayasa değişikliği paketini ‘dipsiz bir kuyu’ya benzetti. Çakırözer, “ Evet demek yavrularımızı nereye gittiğini bilmediğimiz bir trene bindirmek gibi bir şey, sonu bilinmeyen dipsiz bir kuyu. Önümüze getirilen bu paket Türkiye’de tüm yetkileri, sorgusuz, sualsiz ve denetimsiz biçimde tek kişiye verilmesini öngörüyor. Eğer bizler 16 Nisan günü ‘Hayır’ demezsek ülkenin tapusunu tüm yetkileri elinde bulunduran bu kişiye teslim edeceğiz. Sizler kendi evinizin tapusunu kayıtsız, koşulsuz bir başkasına teslim eder misiniz?” dedi. Çakırözer, CHP’nin yanısıra başka partilerden Eskişehir’e hizmet vermiş birçok tecrübeli siyasetçinin de ‘Hayır’ dediğini vurgulayarak Boyer ve Gökçe’ye yurttaşlar önünde teşekkür etti.
PARTİ DEĞİL VATAN MESELESİ
Ayhan Boyer ve Mustafa Gökçe de yaptıkları konuşmalarda “16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumda ne AKP’yi, ne CHP’yi, ne de MHP’yi, ne DP’yi  oylayacağız. Bu bir parti seçimi değil. Bu mesele bir vatan meselesi. Ülkemizin geleceğini oylayacağımız bu referandumda çocuklarımız için, geleceğimiz için  sizlerin desteğini istiyoruz” dedi.  CHP il Başkanı Özkar da paketin hukuki yönlerini anlatarak “Dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan bir rejim değişikliği ile tek adam yönetimine geçiliyor. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi korumak için birlikte ‘Hayır’ diyelim” çağrısı yaptı. 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.