MERAL FIRTINA

Soner Uçak yazdı...

MERAL FIRTINA
14 Ocak 2018 Pazar 16:05

Eskişehir’den Meral Akşener geçti.

Tozu dumana kattı da geçti.

İdeolojik haritanın bir ucunda olan Meral Akşener, ideolojik olarak bir diğer uçta olan bana bile tam 57 dakika 63 saniye pür dikkat kendisini dinletti.

Kimi zaman mahallenin ablası oldu, kimi zaman kürsüde konuşan bir hoca, kimi zaman bir anne. Hiç birini abartmadı, hiç birinde sıkmadı.

Halkın duymak istediği sözleri, o kadar halkça söyledi ki Meral Akşener, ben uzun süredir siyasi bir konuşmanın bu denli pür dikkat dinlendiğine şahit olmamıştım.

Konuşacağı şeyi bilmek ve nasıl konuşacağını bilmek üstüne ciddi bir ders niteliğindeydi adeta.

Meral Akşener’in gidişi sonrasında Eskişehir üzerine düşündüm.

Çok rahat şunu söyleyebilirim; Meral Akşener’in liderliğindeki bir partiyi temsil etmek hiç kolay olmayacak. Liderin bu denli usta olması, il örgütünü temsil edenleri de ustalığa zorlar.

Bu denli sıkmayan bir konuşmacı, konuşurken sıkmayan bir temsilci bekler.

Öte yandan Eskişehir siyasi haritasında kendine mahalle bulamayanların, sığınacağı yeni bir mahalle oluşuyor veya eski mahallelerine hatır gönül koyup da, yeni mahalle arayışlarında olanların taşınabileceği bir mahalleyi işaret etti de gitti Akşener.

İşin özüne gelirsek, İyi Parti Eskişehir siyaseti haritasını yeniden şekillendirme potansiyeline fazlasıyla sahip.

Bu potansiyeli Akşener’in gelişi fazlasıyla hissettirdi. İl örgütü Meral Akşener’in ayaklandırdığı heyecanın % 50’sini ayakta tutmayı başarırsa çok şey değişir.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.