MERAL AKŞENER: 100 İMZA İLE CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAĞIM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletvekili adayı olmayarak 100 bin imza topladıktan sonra Cumhurbaşkanlığı’na aday olacağını söyledi. Akşener, “Bakalım siz imza ile mi gideceksiniz yoksa milletvekili imzasıyla mı gideceksiniz? Göreceğiz ağaları. Biz Cumhurbaşkanlığını alacağız. Hem milletvekilliklerini hem de Cumhurbaşkanlığı’nı kazanacağız. Ben milletvekili olmayacağım. Ya herru ya merru. Ağaları da göreceğiz.” dedi.

MERAL AKŞENER: 100 İMZA İLE CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAĞIM
13 Ocak 2018 Cumartesi 17:16

İYİ Parti’nin kurulmasının ardından Türkiye turuna çıkan ve gittiği illerde partisinin İl Başkanlıklarının açılışına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda Eskişehirlilerle buluştu. Kütahya Yolu Ömür Mevkii’nde partililerin konvoyu ile şehre giriş yapan Akşener için Eskişehirliler Atatürk Kapalı Spor Salonu’nu doldurdu.

BU PARTİ CESURLAR HAREKETİDİR

Konuşmasına, İYİ Parti’nin kuruluş felsefesini anlatarak başlayan Akşener, “ Bu partiyi Türk milleti istedi, kurdu, görevlendirdi. İYİ Parti ihtiyaçtan doğdu. İl Binası kiralamak için yer tuttular. Tehditle iptal ettirdiler. Üniversite hocalarını tehdit ettiler. Özel sektörde çalışanlara, ‘Ya İyi Parti ya istifa’ dediler. Bütün bu arkadaşlarımız bu zorluklarla karşılaştı. Ancak dediler ki, ‘Türkiye’nin ihtiyacı var’ dediler. Ve İYİ Parti kuruldu. Bu parti cesurlar hareketidir. Ancak medeniyet taşlarını cesurlar döşer.” dedi. Akşener Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu belirterek şöyle devam etti:

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYACAĞIM

“Şuan itibariyle 2 buçuk ayda 70 ilde organize olduk. İl ve İlçe teşkilatlarını açtık. Biz yukarıdan değil, aşağıdan yukarı bir örgütlenmeyle yola çıktık. Bildik ki bugüne kadar belli zamanlarda kurulan siyasi partileri incelerseniz, tepeden aşağı doğru teşkilatmışlar. Biz cesur insanlara layık olmak için grup kurmayı istemedik. Biz Meclis’te 20 milletvekili ile grup kurarak Cumhurbaşkanlığı’na aday olmak yerine milletimize gidip 100 bin imza ile aday olacağız. Ben ağalara dedim ki, 100 bin imza ile yol gideceğiz. Sizi de görelim. Bakalım siz imza ile mi gideceksiniz yoksa milletvekili imzasıyla mı gideceksiniz? Göreceğiz ağaları. Biz Cumhurbaşkanlığını alacağız. Seçimlerde Hem milletvekilliklerini hem de Cumhurbaşkanlığı’nı kazanacağız. Ben şahıs olarak milletvekili olmayacağım. Ya herru ya merru. Ağaları da göreceğiz. 35 bin için kendini meclise mi atacak ya da Cumhurbaşkanı adayı olup milletine mi güvenecek? Ben milletime güveniyorum. Arkadaşlarıma güveniyorum.”

KİM YERLİ KİM MİLLİ GÖRECEĞİZ

“Biz Genel Merkezimizde konuşmalarımızı gizli saklı yapmıyoruz. Ağalar bizim ne yapacağımızı biliyor. Biz de onları tahmin edebiliyoruz. Korku bacaları sardı. Burnundan kıl aldırmayan muhteremler tırım tırım ittifak arayışında. Başmuhterem de bu ittifakların yerli ve milli olduğunu duyurdu. Kim yerli kim milli göreceğiz. Birinci turda alamazsak ikinci turda ittifaklar olur. Kimseyle ittifak yapmadan seçime gireceğiz ve milletimiz neyi söylüyorsa kabul edeceğiz. “

MADEM YERLİSİN SÜLEYMAN ŞAH’I NEDEN KAÇIRDIN?

“2008 – 2009’lu yıllarda Erdoğan’ın BOP Eşbaşkanı olduğunu öğrendik. O yerli ve milli, buradaki hazirun gayri milli öyle mi? Hadi oradan. 2005’te Diyarbakır’da ‘Kürt problemi vardır. Bunu çözmek benim görevimdir.” dedi. O bölgeden beni aradılar. ‘Biz kürt davasına ihanet mi ettik? Bir hata mı yaptık’ dediler. 2016’ya kadar gelen süreçler ve Dolmabahçe süreçler zinciri içerisinde neler oldu. Oslo görüşmelerinde neler oldu? Türkiye’nin itibarı iki paralık oldu. En son Zarrab olayında bunu gördük. Madem yerlisin, millisin. Neden Süleyman Şah Türbesini kaçırdın? Orası bizim vatan toğrağımızdı. Neden YPG’den müsaade alarak o türbeyi yine YPG’nin kontrolünde olan bir yere taşıdınız. Hani milliydin? Sen milli olmazsın.”

İSPATLARLARSA SİYASETİ BIRAKIRIM

“Bugün Türkiye’de gayrı milli bir ittifak ortaya çıkmıştır. Türk milletinin çıkarlarının birinci sırada olmadığı, koltukların kurtarılmaya çalışılması birinci sırada olduğu bir ittifak bu. Buradan meydan okuyorum. Ailemde, sülalemde ve bütün siyasi hayatım boyunca küresel gayrı milli bir siyaset yapmışıyım. Hodri Meydan. Varsa siyaseti bırakırım.”

HERKES SENİ ALDATMIŞ

“Putin, Barzani, Merkel, Obama, FETÖ herkes seni aldattı. Seni aldatmayan kalmamış. Gelen aldatmış, giden aldatmış. O zaman şu sonuç çıkıyor. Ya safsın ya da sorumluluk almayan, her şartta ben haklıyım diyen kibirli bir uşaksın. Bu şartlarda yerli ve milli olamazsın. Kim yerli kim milli hep beraber göreceğiz.”

BU İTTİFAKI ANLAMIŞ DEĞİLİM

“Ben kendisini Türk milliyetçisi olarak tanımlayan bir siyasetçiyim. Bu arkadaş bütün milliyetçilikleri ve özellikle Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına aldığını anlattı. Türk milliyetçilerine ve ülkücülere, ‘Fatiha bilmezler, kan emiciler, vampirler, ırkı faşistler, ümmet düşmanları’ diyen bu zatı muhteremle bu yerli ve milli ittifak nasıl oluyor çok merak ediyorum. Anlayabilmiş değilim. Bize de akıl veriyorlar. HDP ile ittifak yapın diyorlar. Biz onlarla ittifak yapmayız. Onlar da bizle olmaz. Zaten HDP bir parti olamadı. PKK’nın emrinin dışına çıkamadı. Eğer istersen Apo kardeşin senden ayrılmaz muhterem.”

KABUKÇUOĞLU: TERMİK SANTRALDEN VAZGEÇİLMELİDİR

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu da yaptığı konuşmada, Alpu Ovası’na yapılması planlanan Termik Santral’in Eskişehir için büyük sorunlar doğuracağını söyledi. Kabukçuoğlu, kömürlü termik santral yerine yenilenebilir enerji sistemlerine geçilmesini ve termik santral projesinden vazgeçilmesini istedi. Yerli Otomobil konusunda Eskişehir’in büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kabukçoğlu, bu konuda girişimlerin hızla devam etmesi gerektiğini kaydetti. Kabukçuoğlu yerel siyasette en az 3 milletvekili, belediye seçimlerinde ise merkez 3 belediyeden 2’sini almak istediklerini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.