MEHMET EKTAŞ: İKTİDARIN YAPAMADIĞINI BİZ BİRLİKTE YAPABİLİRİZ

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, İktidarın süreci iyi yönetemediğini belirterek, “İktidara kızıp küserek ihtiyacı olan vatandaşlarımıza sırtımızı dönemeyiz, tam da onların yanında olmamız gereken zaman şimdi. İktidarın yapamadığını biz birlikte yapabiliriz” dedi ve vatandaşları dayanışmaya davet etti.

MEHMET EKTAŞ: İKTİDARIN YAPAMADIĞINI BİZ BİRLİKTE YAPABİLİRİZ
31 Mart 2020 Salı 11:34

Ektaş yaptığıaçıklamada şu ifadelere yer verdi: Dün yaptıkları açıklamalardan bir kez daha anlaşılmıştır ki, iktidar bütçede kaynak yaratamadığı için hatta var olan kaynakları kuruttuğu için zorunlu ve tam izolasyondan kaçınmaktadır.

            Ülkemizin tam da içinde bulunduğumuz bu zor günlerinde kullanılmak üzere ayrılmış olması gereken ihtiyat akçesinin, işsizlik fonunda biriken işçilerin alınterinin, başka alanları finanse etmek için fütursuzca kullanıldığı, yandaş vakıf, dernek, işadamı zenginleşirken hazinenin fakirleştiği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

            Ne yazık ki iktidarın açıkladığı ekonomik tedbir paketlerinden, dar gelirli, geliri olmayan ya da geliri kesilmiş olan vatandaşlarımızın en ihtiyacı olduğu dönemde, lehlerine dişe dokunur hiçbir destek çıkmamıştır.

            Yaşadığımız bu olağanüstü günlerde, berber, kahvehane, cafe, terzi, küçük atelyeler gibi işyerlerinde çalışan binlerce kardeşimiz işsiz ve gelirsiz kalmıştır. Sürecin devamı halinde bu olumsuzlukların artarak devam edeceği şüphesizdir.

            Geldiğimiz nokta, iktidarın süreci iyi yönetmediği konusundaki eleştirilerimizdeki haklılığımızı göstermiştir. Biz, eleştiri, öneri ve taleplerimizi iletmeye devam edeceğiz.

            Ancak, ortadaki gerçekliliği de görmemezlikten gelemeyiz. İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde, temel ihtiyaçlarının karşılanması gereken binlerce, onbinlerce vatandaşımız, yaşlımız, gencimiz, çocuğumuz, bebeğimiz var. İşsiz kalan/kalacak insanımız var.

            İşte şimdi Dayanışma zamanı.

Komşusu açken tok yatan bizden değildir.

İktidara kızıp küserek ihtiyacı olan vatandaşlarımıza sırtımızı dönemeyiz, tam da onların yanında olmamız gereken zaman şimdi. İktidarın yapamadığını biz birlikte yapabiliriz.

            Bu bağlamda; iktidarın, Ankara, İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin, dernek ve vakıfların başlattığı gibi ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZCE DE AŞEVİNE YARDIMLARIN ARTTIRILMASI KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTIR.

            Eskişehir’de yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak bizim insanlık, dini ve ahlaki görevimizdir.

            Ekonomik gücü olan hemşerilerimizi, açılan yardım kampanyalarına destek olmaya davet ediyoruz.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.