MECLİS'TEN YANIT ALAMADI, CİMER’E BAŞVURDU

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, 14 Ağustos’ta biri Cumhurbaşkanı Yardımcısı, diğeri Tarım ve Orman Bakanı olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği yazılı iki soru önergesine yaklaşık 2 aydır cevap alamayınca süreci Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden yeniden gündeme taşıdı.

MECLİS'TEN YANIT ALAMADI, CİMER’E BAŞVURDU
10 Ekim 2018 Çarşamba 15:50

Süllü, Cumhuriyet Halk Partisi olarak 24 Eylül tarihi itibariyle 3 bin 129 yazılı soru önergesi verildiğini, bu önergelerden sadece 32 adedinin işleme alındığını ve 31 adedinin yanıtlandığını belirtti.

Yeni sistemde soru önergesi sürecinin çöktüğünü savunan Süllü, termik santral konusunda sorularına yanıt alamayınca CİMER üzerinden cevap istedi. 17 Ekim 2018’de yapılacak ihale öncesi santralin kurulması planlanan alanın, mevcut hukuki ve fiili durumunun açıklığa kavuşturulmasının önemli olduğunu belirten Süllü, Tarım ve Orman Bakanlığı’na CİMER üzerinden  “Eskişehir ilindeki bu üç ovanın büyük ova koruma alanı statüsü kararı, fiilen yürürlükte olup olmadığını, sözü edilen karara esas olan 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu 14. Maddesi gereği, “tarım dışı kullanımlara Bakanlıkça izin verilebilir.” denmekte olup,  bu üç ovanın tarım dışı kullanımı ile ilgili verilmiş,   bir izin olup olmadığı” sorularını sordu.

Cumhurbaşkanının 100 Günlük Planda büyük yatırımlar arasında açıkladığı Alpu Termik Santrali ile ilgili sürecin açılığa kavuşması için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a CİMER üzerinden “Cumhurbaşkanın da imzasının bulunduğu Bakanlar Kurulu kararı ile tesis edilen Eskişehir ilindeki bu üç ovanın büyük ova koruma alanı statüsü kararı fiilen yürürlükte midir? Cumhurbaşkanı açıklamış olduğu 100 Günlük Plan’da Alpu Ovası’na kurulacak termik santral yatırımını açıklarken, bu yatırımın gerçekleşeceği alanın kendi imzasının da altında bulunduğu tarım arazisi olarak korunacak alan ilan edilen Büyük Ova statüsündeki alanda yapılacak olduğu konusunda bilgilendirilmiş midir? Cumhurbaşkanı, bu konuda bilgilendirildiğinde, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın uygulamakta kararlı göründüğü ancak, Eskişehirlilerin istemediği termik santral projesinden yana mı yoksa kendi imzasının da altında bulunduğu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarım arazilerinin korunması yönündeki kararından yana mı kararlılık sergileyecektir?” sorularını sordu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.