KURT; TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR

KURT; TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR
07 Mayıs 2018 Pazartesi 20:33

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediye meclisinde görüşülen 2017 mali yılı bütçe kesin hesabı ve taşınır kesin hesabın görüşmeleri sırasında AK Partili Meclis Üyeleri’nden gelen eleştirilere yanıt verdi.

Kurt, açıklamasında şunları kaydetti: “Geçen yıl 100 milyon lira borçlanmayı ciddi bir cesaret ile yaptık. Oybirliği ile geçti. Demek ki sizi ikna etmişiz. 100 milyon lira borçlanmaya karar verdik. Hızlı davrandık. İller Bankasına gittik. Orada müdahaleler başladı. Sizden bir grup ortalığı karıştırdı. İller Bankası; ‘üst yapı olarak kabul ettiğimiz yerlere kredi vermeyiz, sadece altyapıya veririz’ dedi. Karapınar ve Hicri Sezen Parkı için yapılacak düzenlemeye kredi verilmezken, Hamamyolu düzenlemesi ve spor tesisleri için kredi verildi. Hicri Sezen Parkı’ndaki düzenlemeye Koruma Kurulu engel oldu. Şimdi o arkadaş AK Parti’den milletvekili aday adayı. Talep ettiğimiz 100 milyon liralık borçlanmadan sadece 35 milyon lirasını kullanabildik. Engelleme çalışmaları devam etti. Önümüzde rakamlar var. 230 milyon lira gelir elde edecektik. Edemedik. Neden edemedik? Hükümet 2017 yılında iki tane vergi ödeme kolaylığı çıkardı. Vergi affı getirmişsiniz. Vergi borçları, tahsilat ötelenmiş. 2017 yılında niye öyle olmuş? Referandum yapmışsınız. Referandum yemi bunlar. Küçük Sanayideki emlak vergilerini kaldırmışsınız. Arazi vergilerinde azalma olmuş. Türkiye iyi yönetilmiyor. İyi yönetemediğiniz için bu Odunpazarı’na da yansıyor. Odunpazarı kötü yönetilmiş olsaydı, Alpu Belediyesi’ndeki işçiler gibi işçilerimiz dört ayda bir maaş alabilirdi. Biz Odunpazarını doğru ve vicdanımıza göre yönetiyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.