KILIÇDAROĞLU’DAN CAM İŞÇİLERİNE DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grev hakkını kullanmaları Bakanlar Kurulu kararıyla engellenen Kristal İş sendikasına bağlı cam işçilerine destek verdi.

KILIÇDAROĞLU’DAN CAM İŞÇİLERİNE DESTEK
30 Mayıs 2017 Salı 14:01

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kristal İş’e bağlı cam fabrikalarında alınan grev kararının ‘Milli Güvenliğe tehdit’ gerekçesiyle Bakanlar Kurulu tarafından yasaklanmasına tepki gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Kristal İş sendikasına ait işçiler demokratik haklarını istemek için işverenle masaya oturmak istedi. Daha sonra da grev kararı aldı. Ancak Bakanlar Kurulu da dedi ki, ‘Siz grev yapamazsınız.’ Niçin? ‘Milli Güvenliği tehlikeye sokuyorsunuz’ Allah aşkına şişe cam işçilerinin grevi ne zaman milli güvenlik konusu oldu. Aynı şeyi 2014’te de yaptılar. Orada da Anayasa Mahkemesi’ne dendi ki, ‘Bunun milli güvenlikle bir alakası yok. Biz hakkımızı arıyoruz. Kavga etmedik. Yasadışı bir yola sapmadık. Cam çerçeve indirmedik. Oturuyoruz masada pazarlık yapacağız. Grev yapmak hakkımız ve bunu yapmak istiyoruz.” Yeniden ulusal güvenlik konusu yaptılar ve yeniden grevi yasakladılar.” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini “Biz hakkını arayan, alın teri döken herkesin her işçinin her sendikanı yanındayız.” diyerek tamamladı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.