KILIÇDAROĞLU ESKİŞEHİR’DE MUHTARLARA VE STK’LARA SESLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir ziyareti kapsamında Anemon Otel’de muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

KILIÇDAROĞLU ESKİŞEHİR’DE MUHTARLARA VE STK’LARA SESLENDİ
27 Mayıs 2018 Pazar 23:15

YOĞUN KATILIM

Anemon Otel’de gerçekleşen iftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel,  CHP milletvekili adayları, İyi Parti Milletvekili Adayı Arslan Kabukçuoğlu, Saadet Partisi Milletvekili Adayı Fesih Bingöl, sendika ve oda temsilcileri, muhtarlar ile şehit aileleri katıldı.

HUZUR İSTİYORUZ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, programda yaptığı konuşmasında Ramazan ayının önemine vurgu yaparak,  “Memleketimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Tanımadığımız insana selam vermeyi, onunla oturup bir lokma ekmeği paylaşmak istiyoruz. Kendi ülkemizde fakirlik, işsizlik olmasın istiyoruz. Dünyanın en güzel coğrafyasındayız masmavi denizimiz, bereketli tarlalarımız, sabırlı duygulu insanlarımız var. Bu güzel ülkede zaman zaman kavgalar oluyor, bunları aşmak hepimizin ortak görevi. Bunları aşacağız” dedi.

UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN

Muhtarların öneminden bahseden ve yaşadıkları sorunlara dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Muhtarlar neden demokrasinin temel taşıdır? Bu topraklarda ilk seçim Kastamonu Taşköprü 1833’te bir muhtarlık seçimiyle başlamıştır. O nedenle muhtarın yerinin, elemanının ve bütçesinin olması gerekir. Sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla dağıtılması lazım. Muhtarın dışında durumu kötü olanları kaymakamın, valinin bilme imkanı yoktur ama sosyal yardım kime yapılır en iyi muhtar bilir.  Bir kanun teklifini muhtar arkadaşlarımla beraber hazırladık inşallah kısa sürede yasallaşır. Muhtar en rahat ulaşacağınız kişidir. Muhtarın bizim sorunlarımızı çözebilecek bir makam ve yetkiye kavuşturulması gerekir.  Türkiye’nin geleceği için asla ve asla umutsuzluğa kapılmayalım. Bu güzel ülkede hepimiz huzur içinde kardeşçe ayrılık gayrılık olmadan yaşayacağız” ifadelerini kullandı. 

ŞEHİT VE GAZİ ARASINDA AYRIM OLMAZ

Şehit aileleri ve gazilere seslenen Kılıçdaroğlu, “Beni en çok üzen ve derinden yaralayan bir olay şehit ve gazi ayrımı şehit ve gazi arasında ayrım olmaz. Bütün şehitleri baş tacı etmemiz lazım. Bütün gazileri toplumun önüne çıkarmak zorundayız. Ayrımcılık bir toplumu böler, bir tolumda kavganın kinin tohumlarını eker. Ülkemizde nifak tohumları olmasın diye hayatlarını verdiler bundan daha değerli bir şey olabilir mi?” diye konuştu. 

AİLE SİGORTASI YOKSULLARIN SİGORTASIDIR

Aile Sigortası Projesi’nden bahseden Kılıçdaroğlu, “Dünyanın en güzel coğrafyasındayız gönül ister ki her evde huzur olsun, her evde tencere kaynasın, her evin bir geliri olsun. Biz aile sigortasını bunun için istiyoruz. Düşünün yaşınız 60 yaşında çalışıyorsunuz, işinize son verildiğinde nereden iş bulacaksınız?  Nasıl geçineceksiniz? Biz bunun için aile sigortası istiyoruz. Aile sigortasının bir an önce devreye girmesi lazım. Aile sigortası her türlü ihtiyacı karşılamalıdır. Çünkü aile sigortası işsizlerin, yoksulların sigortasıdır. Sadece bir aileye gelir sağladığımız için önemli değil aynı zamanda barış ve huzur için önemlidir. Aç insanların olduğu yerde, toplum rahat uyuyamaz. Bunun içinde biz mücadele ediyoruz. 1 milyon 640 bin emekli bin 500 liranın altında maaş alıyor. 700-400 TL ile hayat devam etmez. Asgari ücret net 2 bin 200 lira olmalı. Ancak ve ancak bununla ayakta durulabilir. Dört kişilik bir aileden bahsetmiyorum size, iki kişilik bir aileden söz ediyorum ve asgari ücretliden vergi alınmaması lazım. Bunlar niçin yapılıyor? Sosyal devlet gücü olmayanların devleti demektir. Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir ”

BAŞARILI SPORCULARI KUTLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Sümeyye Boyacı, Ömer Faruk Ulu, Mehmet Bakıreğilmez, Ömer Onur İnci’ye günün ve başarılarının anısına hediye taktim etti.

DERNEKLERDEN KILIÇDAROĞLU’NA PLAKET

Türk Harp Malulü Gazi ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin, Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na plaket takdiminde bulundu.

YÜRÜYÜŞÜN FOTOĞRAFLARI SERGİLENDİ

Salonun girişinde Adalet Yürüyüşü’nde çekilen fotoğraflar sergilendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.