Kılıçdaroğlu: Eskişehir bilgi teknolojileri merkezi olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimleri öncesi Eskişehir'de ziyaretlerde bulunuyor. Eskişehir Sanayi Odası'nda sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Eskişehir'in bilgi teknolojilerinin merkezi olması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: Eskişehir bilgi teknolojileri merkezi olmalı
27 Mayıs 2018 Pazar 15:10

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Eskişehir'e geldi. İlk olarak Sanayi Odası'nı ziyaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu burada Başkan Celalettin Kesikbaş ve sanayicilerle buluştu.

Anadolu'nun sanayi açısından içinin boşaltıldığını belirten Kılıçdaroğlu, Eskişehir'in içinin boşaltıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Eskişehir kendi imkanlarıyla sanayisini büyüten ender kentlerimizden bir tanesidir. Buranın bilgi teknolojilerinin merkezi olması lazım. Nano Teknoloji alanında Manisa ile birlikte merkez olması lazım. Anadolu’nun içi boşaltıldı. Kayseri direniyor. Eskişehir direniyor. Gaziantep direniyor. Hatay bitti. Oysa bu güzel coğrafyada Nano Teknoloji de geliştiriliriz. Üniversiteler bilgi üretir. Sanayi dengeli ve planlı olarak her tarafa yayılır. Hangi bölge neyi üretecek, hangi çiftçi neyi ekecek, neyi üretecek. Bunun belirlenmesi lazım. Ben kendi sorumluluğumu biliyorum. Herkesin tek tek sorumluluğu var." dedi.

ÜNİVERSİTE'NİN BÖLÜNMESİ HATAYDI

Anadolu Üniversitesinin bölünerek Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin kurulmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Eskişehir'in katma değer üretmesi gerekiyor. 2 Üniversitesi vardı. Şimdi 3 oldu ancak bölünerek yapılması en büyük talihsizliktir. Bölünerek yapılmaz. Yeni bir üniversite kurulması lazım buraya." diye konuştu.

ARA ELEMAN İHTİYACI İÇİN TEKNOLOJİ LİSELERİ KURACAĞIZ

Organize Sanayi Bölgelerinin ihtiyacı olan ara eleman sorununu liseler kurarak çözeceklerini belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:"Sanayicinin beklediği ara eleman ihtiyacını karşılamak için de teknoloji liseleri kuracağız. Bunu ilk kez biz seslendiriyoruz. Bu liseler en az 6 yıllık olacak. OSB'lerde olacak. 3. sınıftan itibaren öğrenci hangi alandaysa gidip fabrikada çalışacak. Okuldan mezun olunca işi hazır olacak. Bu liseler yatılı olacak ve hiçbir zaman aileye yük olmayacak. Yönetim, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte OSB müşterecek olacak. Dünyayı izlemek için hayatı hızlandırmak zorundayız."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.