KAZIM KURT’TAN GÖVDE GÖSTERİSİ

Odunpazarı Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt’un Atatürk Bulvarı üzerinde açılışını gerçekleştirdiği seçim ofisi yoğun ilgi nedeniyle mitinge dönüştü.

22 Şubat 2019 Cuma 05:30

Açılışa Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

-Daha yapacak çok işimiz var-

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, açılışta yaptığı konuşmasında, “Daha yapacak çok işimiz var. Eskişehir bugüne kadar uyguladığımız projelerle dünya standartları bakımından öne çıkan bir şehir olmuşsa da, daha çok örneklerini vereceğimiz bir dönem bizi bekliyor. Sizlerden aldığımız güçle yeni projelerimiz hazırda bekliyor. 31 Mart’tan sonra Türkiye’de, Eskişehir’i çok daha başka bir şehir olma yolunda hızla ilerken göreceksiniz. Bugün duyduğunuz gururun yüz misli daha fazla gurur duyacaksınız” dedi.

-1 Nisan sabahı kutlamaya hazır olun -

Büyükerşen, “Eskişehir’deki adayların nasıl bol keseden attığını, hayali vaatlerde bulunduklarını, ‘projemiz yok ama hayallerimiz var’ dediklerini en iyi siz değerlendireceksiniz. Odunpazarı’mızı ve diğer ilçe belediyelerimiz de alacağımızı ben şimdiden müjdeliyorum. Tarih yazılacaktır. Atatürk Bulvarı’ndaki bu kalabalık, 1 Nisan sabahından itibaren zafer türküleriyle coşacak. Moralinizi bozmayın, sandıklara sahip çıkın, oyunuzu kullanın. Hazır olun kutlamaya” ifadelerini kullandı.

-Eskişehir’de, Türkiye’de olmayan yerel yöneticiler var-

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Eskişehir’de,  Türkiye’de olmayan yerel yöneticilerin olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Atatürk diyor ki; Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi.’ Eskişehir ikisine de sahip çıkıyor. Cumhuriyeti, demokratik, laik, parlamenter bir cumhuriyet olmaktan asla döndüremeyecekler. Eskişehir’den bunu durduracağız. Nasıl durduracağız? Yerel yönetimlerde yaptığımız devrimlerle durduracağız. Eskişehir’de, Türkiye’de olmayan yerel yöneticiler var. Türkiye’deki karamsarlık biz de yok. Çünkü biz umudun yolcularıyız. Nasıl 1919 yılında Atatürk Samsun’da bir meşale yakıp kurtuluş umudunu gerçekleştirmişse biz de 2019’da cumhuriyeti kurtarmanın umudunu ateşleyeceğiz.”

-Yapsaydınız, elinizden tutan mı vardı-

Kurt, 31 Mart’ta her şeye rağmen yeniden kazanacaklarını belirterek, hiç kimsenin buna engel olamayacağını ifade etti.  AK Parti Odunpazarı adayının ‘asfalt katılım payı’ ile ilgili vaadini de eleştiren Kurt, “ Bazıları var ki on yıl yönetmiş Odunpazarı’nı ve şimdi on yılda yapamadıklarını bundan sonra ‘yapacağız’ diyor.  Yapaydınız, elinizi tutan mı vardı? 17 yıldır iktidardasınız, binlerce gencimiz işsiz gezerken on bin kişiye iş bulamadınız da, belediyeyi alınca mı bulacaksınız. Palavra sıkmakla politika olmaz. Politika doğruları söylemekle olur. Yapacağız değil yaptık. Şeffaf belediyeciliği yaptık. Hesap veren belediyeciliği yaptık. Üreten belediyeciliği yaptık. Yollardan para alacaksınız, köprülerden  para alacaksınız, tünellerden para alacaksınız, geçenden de alacaksınız, geçmeyenden de alacaksınız…ama asfalt parasını almayacaksınız. Böyle bir yalan olur mu? Böyle bir yalana kim inanır. Türkiye’de hala kanun varsa, hala hukuk varsa bir parça inanıyorsa insanlar böyle bir yalana inanmaz. Onun için asla yapamayacağımız bir şeyi söyletemezler bize. Biz Eskişehir’i bütün engellemelere rağmen nasıl geliştireceğimizi biliyoruz. Her türlü engellemenin çaresi var, çözeriz. Engelleri aştık, yaşanabilir kentler yarattık” dedi.

-O halde bu üçlü güçlü bir biçimde devam etmeli-

31 Mart’ta partilileri sandıklara sahip çıkmaya çağıran Kurt, “ Tepebaşı da, Odunpazarı da en yüksek insani gelişmişlik sınırı içerisindeki ilçeler arasında. Büyükşehir’de dünyaya örnek olan bir belediyecilik uygulaması var. O halde bu üçlü güçlü bir biçimde devam etmeli. Eskişehir’de çocukları ve kadınları mutlu olan bir kent yaratacaksak 31 Mart’ta sandıklara sahip çıkacağız. 31 Mart’a kadar da bu düşüncelerimizi tek tek anlatacağız” ifadelerini kullandı. 

-AK Parti’ye oy veren vatandaşlarımızın da oylarına talibiz-

Kurt, AK Parti, MHP ve İYİ Parti oylarına da talip olduklarını ifade ederek, “Odunpazarı’nda ittifak yok. Biz Cumhuriyet Halk Partililerin oylarına güveniyoruz. Yetmedi, biz Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş hemşerilerimizin şimdi bize vereceği oylara güveniyoruz. Çünkü onlar kandırılmaktan usandı. Bu seçimlerde bize oy verecekler, inanıyorum. Adalet ve Kalkınma Partili hemşerilerimin oyunu istiyorum. Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımızın oylarını istiyorum.  Kendimize güvenelim, kazanacağımıza güvenelim ve bütün Eskişehirlilerin oyunu alalım. Hiç kimseyi dışlamadan, hiç kimseyi ötelemeden… İYİ Parti’ye oy vermiş arkadaşlarımızın da oyunu istiyoruz. Çünkü onlar demokrasiye, cumhuriyete, Atatürk’e inanıyorlarsa onun partisine, onun partisine oy vermeleri lazım” diye konuştu.

-Yerel yönetimlerde yeniden başarılı olacağız-

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Eskişehir’de üçüncü seçim irtibat ofisinin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kim ne derse desin Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir’de yeniden yerel yönetimlerde başarılı olacak” dedi.

-Ekonomi zor durumda, iktidar farkında değil-

Hükümetin tarım, ekonomi ve dış siyasete yönelik politikalarını eleştiren Adar “Ekonomi zor durumda. Daha da zor olan bugün ülkeyi yönetenlerin henüz olayın farkında olmaması” diye konuştu.

-Vereceğiniz her oy iktidara ikaz anlamı taşıyor-

31 Mart seçimlerinin önemine dikkat çeken Adar, “31 Mart seçimleri elbette ki bir yerel yönetim seçimidir. Yerel yönetim seçimi olmasına rağmen iktidara ‘bizi iyi yönetemiyorsunuz’ demenin de bir yoludur” ifadelerini kullandı.

-‘Sandığa gitmeyeceğim’ teranesi var-

19 Şubat’ta seçim kurullarına verilen belediye meclis üyesi aday listeleriyle ilgili de konuşan Adar,  “Meclis listelerinde kendisini bulamayan, istediği tabloyu göremeyen arkadaşlarımda bir bezginlik, bir umursamazlık ve ‘sandığa gitmeyeceğim’ teranesi var. Bu konuda son derece duyarlı olmak zorundayız.  Ülkenin içinde bulunduğu bu tablo karşısında sandığa gitmek en kutsal görev haline gelmiştir” dedi.

-Ekonomi dip de, insanlar domates kuyruğunda-

CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, partisinin belediye başkan adayları için destek isterken, ülke ekonomisine ilişkinde eleştiriler de bulundu. Usluer “Bir yerel seçim sürecindeyiz ama Türkiye’nin içi kaynıyor.  Ekonomi dip de, insanlar domates kuyruğunda. Siyaset hem içeride hem de dışarıda büyük kriz içinde.  Bugün ülkeyi yönetenler ‘üç y ile geldik’ diyor, ben de diyorum ki; ‘üç y sizi götürecek” ifadelerini kullandı.

-Belediye başkanları Eskişehir’e ders almaya geliyor-

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Eskişehir’den övgüyle bahsederek “Ne mutlu ki Eskişehir’de doğdum, ne mutlu ki İzmir’de yaşıyorum. Gittiğim bütün kentlerin belediye başkanları ders almaya Eskişehir’e geliyorlar ve Hocamıza teşekkür ediyorlar.  Ben bugün çok gurur duyuyorum. Eskişehir sadece Anadolu’nun yıldızı değil, Türkiye’nin yıldızı. Ben inanıyorum ki Eskişehir, Cumhuriyet Halk Partili adaylarımızı rekor oy ile seçecek” dedi.

-Rakiplerimiz çok yüksekten atmaya başladılar-

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise konuşmasında AK Partili adaylara yüklendi. Ataç, rakiplerinin vaatlerini eleştirerek, “Rakiplerimiz çok yüksekten atmaya başladılar. Kimi ‘asfalt parası’ almıyor, kimi ‘dokuz kat…’ diyor. Bunun nedeni kazanamayacaklar da ondan. Biz vaat etmiyoruz, yapıyoruz. Biriniz beş sene Tepebaşı’nı, diğeriniz on sene Odunpazarı’nı yönettiniz. Niye o zaman yapamadınız? Vatandaş sormaz mı ‘niye o zaman yapamadınız? Şimdi kafadan atıyorsunuz’ diye. Sayın Cumhurbaşkanı ne zaman Eskişehir’e gelse; ‘Ben Eskişehir’i istiyorum’ diyor.  Ya arkadaş benim canımda çok şey istiyor ama olmuyor” diye konuştu.

- Kazım Kurt’a gereken desteği vereceksiniz-

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt’tan övgüyle bahsederek,“Odunpazarı Belediyesi çok uzun zamandır bizde değildi. Odunpazarı Bölgesi hayatın son derece sönük olduğu cansız, yaşamın neredeyse duranlaştığı ilçe durumundaydı. Kazım Başkan bizde olmayan bir bölgeyi alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyecilik anlayışıyla bu bölgeyi ayağa kaldırmaya başladı. Yetti mi beş yıl kendisine. Yetmedi. Biliyorum ki bu seçimlerde de Sevgili Kazım Kurt’a gereken desteği vereceksiniz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.