KAZIM KURT, YURT DIŞI KISITLAMALARINI ELEŞTİRDİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yurt dışına çıkarken alınan izinlerde iç işleri bakanlığının keyfi uygulamalarda bulunduğunu belirterek, uygulamanın yanlış olduğunu söyledi.

KAZIM KURT, YURT DIŞI KISITLAMALARINI ELEŞTİRDİ
01 Mart 2018 Perşembe 18:54

Odunpazarı Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. 18 maddenin görüşüldüğü toplantıda, maddelerin tümü ilgili komisyonlara gönderildi. 19-25 Mart 2018 tarihlerinde Kamboçya’da yapılacak olan Dünya Ağaç Günü Festivali’ne davet edilen Başkan Kazım Kurt’un yurt dışı izni ile ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan izin alınmasına tepki göstererek, devlet memurlarının yurt dışı kısıtlamasının kaldırıldığını fakat belediye başkanlarının kısıtlı durumunun hala devam etmesinin eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi. Daha önce izin almak için Bakanlığa başvurduğunu fakat izin alamadığını hatırlatan Başkan kurt, “Kasım ayında kamu görevlilerinin yurtdışına çıkışları ile ilgili kısıtlamalar kaldırıldı. Ne yazık ki belediye başkanlarının yurt dışına çıkışı İçişleri Bakanı’nın iznine kaldı. Bunun eşitlik kurallarına aykırı olduğunu düşünüyorum. Ve o nedenle dava da açtım. Şimdi özel bir çağrı var. Dünya Ağaç Günü sebebiyle o çağrıya icabet etmek isterim normal şartlarda. İçişleri Bakanlığına bu talebi ileteceğiz. Eğer izin alamazsak uluslararası platformda niçin gelmedin diye sorduklarında maalesef Türkiye’de İçişleri Bakanı izin vermiyor dediğimiz zaman Türkiye’yi şikayet etti demesin kimse. Bu yanlış bir uygulamadır. Keyfi biçimde bu uygulanıyor. Bakanlık istediği başkana izin veriyor, istemediğine izin vermiyor” dedi. Kazım Kurt’un eleştirisine yanıt veren AK Parti Meclis Üyesi Adem Kara, söz konusu uygulamanın tüm belediye başkanlarına uygulandığına dikkat çekerek, “Buradan yargılamak doğru değil. Yapacağınız bu gezi için uygun görülürse üç gruptan da kişiler gelsin. En azından beş kişi sizinle birlikte gelsin” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.