KAZIM KURT'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir.net’e konuştu. Gazeteci Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Kurt önemli açıklamalarda bulundu.

KAZIM KURT'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
26 Haziran 2019 Çarşamba 16:13

 “Eylem için adam taşıdılar”

Kurt, belediye içerisinde yaşanan yer değiştirmelerle ilgili; “Hak aramak hukuk çerçevesinde herkesin en önemli hakkıdır. Hiçbir itirazım olmaz. Örgütlenme hakkı en kutsal haklardan birisidir. Ona da hiçbir itirazımız olmaz. Ama samimi olmak lazım. Bizim yaptığımız yer değiştirmelerle ilgili muhalefet edenler samimi değil.  Aynı işi yapan AKP’li belediyelerde, MHP’li belediyelerde bu işi yapmıyorlar. Proteste nerede? Odunpazarı Belediyesi’nde. Niye? Çünkü Odunpazarı Belediyesi protestoya açık.  Biz bunu bir hak arama, özgürlük olarak görüyoruz… Kapımızı açıyoruz, ‘gelin buyurun burada istediğiniz eleştiriyi yapın’ diyoruz. Zaten biz onu normal şartlarda da yapıyoruz. O sendikalar bu işi samimice öğrenmek istiyorsa açar telefonu, gelir ben burada anlatırım.  Beni arayan olmadı. Bana soran olmadı. Bu samimiyetsizliğin esas belirtisi nedir biliyor musunuz? Bursa’dan, İstanbul’dan adam getirdiler buraya. Burada Eskişehirli kimse yoktu. Bursa’daki belediye örgütledi, İstanbul’daki belediye örgütledi, buraya otobüslerle adam getirdi. Ben her hafta beklerim, her gün beklerim. Bir eylem yapmakla bu arkadaşlarla ilgili varsa mobing sorunu çözüldü mü? Çözülmedi. Biz geri adım atmadık. Bizim ki bir mobing, baskı aracı değil. Biz işimizin işleyişi gereği bize ayak uyduramayan arkadaşlarımızın yerini değiştirdik. İşçi uygun yere gönderdik, memur uygun yere gönderdik. İşten atmadık, disipline vermedik… Burada iki tane Yılmaz Hoca’nın deyimiyle ‘köşe kadısının’ gazıyla yorum yapmaya kalktığı zaman sendika, sendika olmaz. Benimle görüşmeliydi. Ben Odunpazarı Belediyesi’nde kamu sendikalarının tümüne törenlerde, bayramlarda, bayramlaşmalarda konuşma hakkı veren bir başkanım” ifadelerini kullandı. 

“AK Parti yönetime girecek insan bulamıyor”

Kurt, AK Parti içerisinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak şunları kaydetti: “Adalet ve Kalkınma Partisi bence bir şokta. Yavaş yavaş parti olma yolunda adım atıyor. Parti içinde bazıları artık diyor ki; ‘Bizim de görüşümüzü sorun, bu iş niye böyle oldu…’17 yıllık saadet dönemi bitti. Artık Türkiye’nin gerçekleriyle karşı karşıyalar. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde politika yapan binlerce iyi insan var. Akıllı, demokrat insan var. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren yüz binlerce iyi niyetli insan var. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi’nde bir profesyonel politikacı tipi türedi. O arkadaşlarımız, normal Adalet ve Kalkınma Partilileri rahatsız ediyor. Seçim sonuçlarından bunu çıkarmaları gerekir.  Benim haddim değildir, bir partinin içişlerine karışmak. Ama bir siyasetçi olarak bunu söylemem gerekir. Gördüğüm rakip budur. Rakip profesyonel partici. Para alırsa afiş yapıştıran, para alırsa köye giden… Ya da hangi kurumun avukatlığını alırsa yöneticilik yapan… Böyle bir saadet zinciri yok. Nitekim İstanbul’da bunu gördü insanlar. 30 bin kişinin bankamatik memurluğu yaptığı bir belediyeyi dedi ki ‘istemiyoruz.’ Herkes mahallesinde kimin ayakkabısız gezerken ciple gezindiğini görüyor.  İnsanları kör cahil zannetmemek lazım.  Günün birinde insanlar uyanır. Nitekim şuanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Odunpazarı ilçesindeki konumu budur.  Atanan arkadaşımız yönetim kurulu oluşturamamaktadır. Yönetim kurulu üyeliği teklif ettiği insanlarla ben görüşüyorum. Geliyorlar bana anlatıyorlar. Eskiden öyle bir şey yoktu. ‘Yönetime girmiyorum’ diyor. Adalet ve Kalkınma Partisi sonun başlangıcına gelmiştir.  Bu işi tek başına Tayyip Erdoğan’ın kurtarma ihtimali de görünmemektir.”

“Mahkeme ‘il kongresi yapılacak’ derse, çizmeleri giyeriz “

Kurt, Eskişehir CHP’de istenen kongre talebiyle ilgili ise “Seçimden yeni çıkmış bir partide, parti içi kavgaları yüksek sesle dillendirenlerden değilim. Hiçbir zaman olmadım. Şu aşamada Kazım Kurt’luk bir durum yok. Tüzük var. Bu tüzüğün işlemesi lazım. O tüzük işlediği zaman Kazım Kurt çıkar ortaya. Kongre olacaksa çıkarım, kongre yoksa ben  durup dururken bir takım şeyler üretecek pozisyonda değilim. Eğer Eskişehir’de mahkeme karar verir ‘il kongresi yapılacak’ derse, çizmeleri giyeriz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.