Kazım Kurt'tan Avcı ve Karacan'a Eskişehirspor eleştirisi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehirspor'a verdiği desteğin Ak Parti tarafından engellendiğini söyledi. Kurt, "Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ekibi kurun, stadyumu biz temizleyelim. Eskişehirspor para vermesin dedik. Attılar bizi, sonra da oranın temizliği ve çimlerinin bakımı için Antalyalı bir firma ile 8 milyon liraya anlaştılar. Ben o 8 milyon lirayı Eskişehirspor’a verin diye bunu yaptım. Oradaki 2-3 çimciyi biz belediyede işe aldık. Eskişehirspor battı, adamlar bizde kaldı, çalışıyorlar. O, 8 milyon lira Eskişehirspor’a verilseydi, Eskişehirspor geçen sene şampiyondu. Vermediler, bunun hesabını sorun. Bakanı, Genel Başkan Yardımcısını görünce sorun.” dedi.

Kazım Kurt'tan Avcı ve Karacan'a Eskişehirspor eleştirisi
01 Şubat 2018 Perşembe 15:26

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, sık sık dernek ve mahalle toplantılarında vatandaşlarla buluşuyor. Gerçekleştirilen bu buluşmalarda masaya yatırılan konulardan biri de Eskişehirspor oluyor. Kurtuluş Mahallesi’nde yapılan toplantıda, spora ve sporcuya her zaman destek veren Kazım Kurt’a teşekkür eden Eskişehirspor taraftarı, Odunpazarı Belediyesi’nin billboard ve CLP reklam alanlarını Eskişehirspor Vakfı’na tahsis ederek kulübe 4 milyon lira gelir sağladığını belirterek “Kimse sahip çıkmaz iken sizin Eskişehirspor için yaptıklarınız yadsınamaz. Eskişehirspor’a verdiğiniz destek için, bir Eskişehirspor taraftarı olarak çok teşekkür ederiz” dedi. Eskişehirspor ile ilgili önemli açıklamalar yapan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin sadece Eskişehirspor’a destek vermediğini belirtti. Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin basketbol, hentbol ve diğer spor dallarında sporcuların ve spor kulüplerinin yanında olduğunu söyledi.  

“BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

“Biz elimizden geleni yapıyoruz. Gazetelerde yazmayan, sizlerin bilmediği birçok şey yapıyoruz. Eskişehirspor’un altyapı takımlarını bütün deplasmanlara biz götürüyoruz. Eskişehir’deki antrenmanlara biz taşıyoruz. Eskişehir Basketbol takımının deplasmanlarının

bütün ulaşım giderlerini biz karşılıyoruz.  Otobüs tahsis ettik. Eskişehir Hentbol Takımına da bir otobüs tahsis ettik. Onları da biz taşıyoruz, biz götürüp getiriyoruz. Bunlar rutin işler. Şöyle bir şey daha yaptık; amatör sporlara önem vermemiz lazım” diyen Kazım Kurt,  konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Amatör sporları desteklemezsek, profesyonel sporcu çıkmaz. Çok iyi bir atletizm takımı var, kimse bilmiyor. Çocukları topladık, geçtiğimiz hafta bu çocuklardan üç tanesi İstanbul’da milli takıma seçildi. Bir çocuğun milli takıma seçilmesi demek, hayatının kurtulması demek. Eğer biz bunu sağlarsak, çoğaltırsak birçok aileye katkımız olur, biz bunu yaptık. Voleybol takımımız bölgesel ligde birinci oldu. Şimdi bir terfi ligine gidecek, ikinci lige çıkacak. Ciddi anlamda bir avantaj elde ettik.”

“DENEYECEĞİZ, DİRENECEĞİZ”

Konuşmasında Odunpazarıspor Kulübü’nün durumuna da değinen Başkan Kurt, “Süper amatör kümede Çiftelerspor birinciydi, Odunpazarıspor ikinciydi. Arada bir puan vardı. İyi bir yerdeydi ama bizim beklediğimiz noktada değildi. Ben başından beri şunu söylüyorum; 20 yaşın üstünde futbolcu istemiyorum. Bizim işimiz şampiyon olmak değil, bizim işimiz adam yetiştirmek. Hemen gidiyorlar transfer yapıp, maaşla adam oynatıyorlar. Böyle olmaz dedik, olağan üstü kongre yaptık. Şimdi 20 yaşın üstünde futbolcu yok. Deneyeceğiz, direneceğiz. İki tane futbolcu yetiştirip Eskişehirspor’a ya da başka kulüplere verelim. Belli yaşın üzerindeki pahalı futbolcularla bu iş olmaz, Eskişehirspor’un bu duruma gelmesinin nedeni de bu. Milyonları ver, sonra 200 milyon borç, şimdi nefes alacak halin yok” diye konuştu.

“8 MİLYON LİRA ESKİŞEHİRSPOR’A VERİLSEYDİ ESKİŞEHİRSPOR GEÇEN SENE ŞAMPİYONDU”

Eskişehirspor’un sorunlarına da değinen Başkan Kurt, Eskişehirspor’un ikinci ligde düşme mücadelesi verdiğini söyledi. “Ama borç süper lig de yer alan takımlardaki gibi. Bu böyle olmaz, kötü yönetimi orada da bitirmek gerekiyor. Biz yardım ederiz, ettik yine ederiz. Bizden sonra olmaz deniler şeyleri diğer belediyeler de yapar umarım, ama burada iktidar partisinin gücünü Eskişehirspor lehine kullanmadığını da bilmeniz lazım. Taraftarlara bunu anlatmanız lazım. Taraftar taraftarlık yapacak. Particilik yapmayacak. Particilik yapacaksa partiye gidecek” diyen Kazım Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Ben iktidar partisinin bakanı veya milletvekili olsam, ellerinin altındaki birçok dev kuruluşa telefon eder, Eskişehirspor’a sponsor olacaksın kardeşim der bitiririm. Bazı bankalar para verecek yer arıyor. Devletin bunlar, bir telefonla kime kredi versem diye gezen adamlar, ama Eskişehirspor’a 5 kuruş katkıları olmadı. Stadyumun temizliğini biz üstlendik. Stadyumu temizlemek öyle kolay bir iş değil. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ekibi kurun, stadyumu biz temizleyelim. Eskişehirspor para vermesin dedik. Para vermesin ki cebinde kalsın, yoksa Eskişehirspor’un yapması lazım. Odunpazarı Belediyesi yazan elbiseleri görünce bakan, bunlar burada ne arıyor, atın bunları diyor. Pazartesi günü sabah beni Park ve Bahçeler Müdürü aradı, başkanım bizi stadyumdan atıyorlar dedi. Attılar bizi, sonra da oranın temizliği ve çimlerinin bakımı için Antalyalı bir firma ile 8 milyon liraya anlaştılar. Ben o 8 milyon lirayı Eskişehirspor’a verin diye bunu yaptım. Oradaki 2-3 çimciyi biz belediyede işe aldık. Eskişehirspor battı, adamlar bizde kaldı, çalışıyorlar. O, 8 milyon lira Eskişehirspor’a verilseydi, Eskişehirspor geçen sene şampiyondu. Vermediler, bunun hesabını sorun. Bakanı, Genel Başkan Yardımcısını görünce sorun.”          

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.