KAZIM KURT: ADALET OLMAZSA BARIŞ OLMAZ

Bu yıl Ahşap Heykeller Festivali’ne üçüncü kez ev sahipliği yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Sanat, barışın olduğu yerde olur. Adalet olmadığı yerde barış olmaz” diye konuştu.

KAZIM KURT: ADALET OLMAZSA BARIŞ OLMAZ
02 Ekim 2017 Pazartesi 16:09

Türkiye’nin zor süreçten geçtiğini belirten Kurt, “Türkiye’nin her yerinde sanat var. Ama Eskişehir’de barış var. Eskişehir demokrasiyi sindirebilmiş farklı birşehir. Biz bu etkinliklerle barışa katkı sunmak istiyoruz. Çünkü sanat barış ile olur. Biz Eskişehirliler olarak barışa katkı sunmayı öncelikli hedef olarak görüyoruz. Ancak şunu da biliyoruz. Adaletin olmadığı yerde barış olmaz. Barışın olmadığı yerde ise demokrasi olmaz” diyerek açılışa katılanlara teşekkür etti.

AHMET ATAÇ:BÜTÜN TÜRKİYE ESKİŞEHİR OLSUN

Ahşap Heykeller Festivali açılışına katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Eskişehir’in yaşayan bir şehir olduğunu belirterek, “Tüm Türkiye Eskişehir gibi olsun” dedi. Ahşap Heykeller  Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada Eskişehir’in 24 saat yaşayan bir şehir olduğunu belirten Ataç, “Yaşayan şehri ben bir organizmaya benzetirim. Organizma nasıl günün her saati nefes alıyorsa şehrinde öyle nefes alması gerekir. Şehir gündüz yaşıyor, gece yaşamıyorsa o şehir yarım yaşıyor demektir. Eskişehir son dönemlerde kültür sanat kenti olarak adlandırılıyor. Kentimize 1999’dan beri çok farklılıklar kattık. Değerli hocam Yılmaz Büyükerşen’in sayesinde bu hareket başladı ve bugünlere geldi. Aynı ay içerisinde iki önemli sempozyum yapıyoruz. Cam ve ahşap sempozyumları. Bir yazarın dediği gibi “sanat kansız bir devrimdir” Eskişehir’de bu güzellikleri yaşadığımız için ben çok mutluyum. Herkese mutluluklar diliyorum. Bütün Türkiye Eskişehir olsun diyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.